spädbarnet nästäppa avhjälpa

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-16
Ett spädbarn kan utveckla nästäppa på grund av en förkylning eller annan hälsoproblem. Men eftersom en bebis inte kan blåsa näsan för att lindra trycket får slem minska hans förmåga att andas genom näsan och näsan får ständigt avlopp. Även en baby verkar inte bli störd av detta trafikstockningar, blir en annan spädbarn kinkiga och irriterad. Några enkla åtgärder kan bidra till att rensa bort nästäppa och för att återställa lätt andning

Sanering

Uppmuntra naturlig dränering. Dr Laura Walther Nathanson, författare till "Portable Barnläkaren", rekommenderar att sätta ett par böcker under chefen för barnets madrassen för att höja sin överkropp några inches och uppmuntra fysiska dränering. När ett barn ligger platt, det är inte så lätt för näshålan att dränera.

Avlasta

Kombinera en enkel saltlösning med en gummi aspiration glödlampa. Den bygger på en helhetssyn Barnläkaren "antyder att blanda u00BD tsk. av bordssalt med 1 kopp ljummet vatten och rör tills saltet är helt upplöst. Använda en pipett och för in en eller två droppar i vardera barnets näsborrar och låt lösningen för att mjuka upp slem i några minuter innan du använder strävan glödlampan att suga försiktigt varje näsborre. Alternativt, enkla näsdroppar är lätt tillgängliga på apoteket avsnitt i de flesta livsmedelsbutiker.

öka luftfuktigheten i rummet kan mjukna tjock nasal sekret. En cool dimma luftfuktare kan lägga fukt i luften, och det kan också lindra en babys muntorrhet om hon inte kan andas genom näsan. Mentol salva, som Vicks VapoRub, kan läggas till en varm dimma luftfuktare för att hjälpa till att lossa nasal sekret. Undvik dock att gnugga salva direkt på barnets känsliga hud inte enligt din barnläkare.

Thin Sekret

Trots att ett spädbarn näsa kan fortfarande vara rinnande, hon kan vara mer bekväm om hennes snuva är tunn och vattnig som emot tjocka. Uppmuntra barnet att sjuksköterskan ofta eller att dricka ur en vattenflaska för att öka mängden vätska i kroppen och naturligt smala nasala sekret. Var noga med att rådfråga en läkare innan administration av alla över disk avsvällande eller antihistamin medicin för ditt spädbarn.

Previous:nothing Next:kvalitet hälsostrategier

Relaterade artiklar


 • övningar för barn för att förbättra hoppförmåga
 • hospicevård alternativ
 • definiera en skala berg balans
 • hur man hittar en förlossningsläkare i en ny stad
 • åksjuka behandlingar
 • hur våra lungor fungerar
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • lämpligt organ mekanik: lyftteknik
 • naturlig kost för barn med ADHD
 • 32 veckor gravid information
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com