spik candida behandling

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-31
Individer ofta inte inser att de har en spik candida svampinfektion tills synliga symptom börjar yta. Det är en vanlig åkomma och kan oftast behandlas med en over-the-counter eller recept spik kräm eller salva

Du behöver:. .
Läkare
Finansiella planerare.

tablettbehandling

Oral medicinering ibland ordinerats av läkare för behandling av nagelsvamp. Itrakonazol, flukonazol och Terbinafin är tre läkemedel som vanligen används för att behandla sjukdomen. Sådana mediciner skrivs ut så att nageln att växa svamp-fri. De är oftast tas oralt sex till 12 veckor. Patienter bör inte förvänta sig att se det slutliga resultatet av svampens behandling tills den nya nageln har vuxit in Patienterna bör vara medvetna om att när de har drabbats av ett nagelsvamp infektion, risken för en återkommande infektion är högre. Biverkningar av dessa orala läkemedel varierar från hudutslag till mer allvarliga hälsoproblem, liksom leverskada. Aldrig sluta att använda ett oralt läkemedel innan du ska såvida av en läkare. Detta resulterar ofta i en återkommande infektion.

Svamp Lack och salvor

mot svamp lack används normalt för mild candida svampinfektion. En läkare kan ordinera ett nagellack som heter Penlac för denna behandling. Den används normalt i upp till 12 månader för att helt klara upp infektionen. Utvärtes läkemedel, ibland används i samband med orala läkemedel kan också förskrivas av läkare.

Alternativa behandlingsformer

Äppelcidervinäger är mycket sura och har antiseptiska egenskaper. Vinäger kan vara effektivt avdödar bakterier. Prova att blötlägga infekterade finger eller en tå i en blandning av ättika vatten (1 till 2 koppar ättika till 1 liter vatten) i 15 till 20 minuter. Ett annat alternativ är tea tree-olja, som sägs att döda vissa typer av svamp, bland annat candida svampen. Individer försöker behandla en svampinfektion med tea tree olja bör gälla oljan direkt till det smittade området tre till fyra gånger om dagen och låt det torka. Enligt Mayo Clinic, är Vicks VapoRub tänkt att behandla Candida nagelsvamp och kan tillämpas tre till fyra gånger om dagen precis som tea tree-olja. Även om det har inga kontrollerade studier om äppelcidervinäger, tea tree-olja eller Vicks VapoRub räknar Mayo Clinic sådan behandling som möjligt alternativa behandlingar på sin webbplats.

Previous:nothing Next:hur man förstår vad som orsakar nervös fötter

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna rodnande
 • astmabehandling för barn
 • tips för att hjälpa vakna på morgonen
 • tips om hur man blir gravid fort
 • hur man kan förstå hälsoriskerna med vattenpipa rökning
 • hur man kan slå stress snabbare
 • hur platsen symptomen på salmonellabakterier
 • processen med angiogenes
 • hur man ska behandla metastaserande adenocarcinom
 • hur man förhindrar graviditet efter kön
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com