symtom på prostatacancer stenar

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-05
Dr Richard Alexander vid University of Maryland anges att stenar i prostata är mycket vanliga. Dessa stenar är förkalkade protein partiklar som kallas corpora amylacea. De kliniska prövningar som har slutförts hittills inte har kunnat fastställa en verklig orsak, eftersom många patienter inte uppvisar samma reaktioner på mediciner eller behandlingar och metoder för förebyggande

Orsaker

som män ålder är det vanligt för dem att uppleva prostatahyperplasi (BPH), som är svullnad av prostata. Denna svullnad kan orsaka sekret från prostatan att fastna i körteln. Prostata stenar uppträder när dessa sekret har suttit i prostatan under en kort tidsperiod. Det sekret bildar en rund kropp som en pärla och bli förkalkad som sten.

Urinering

Dr Stephen Liroff av Henry Ford Hospital anges att stenar är oftast inga symtom, dvs de har inga symptom. Behandling behövs bara om de blir smittade, och den enda behandlingen är kirurgisk. De behov av att urinera mer än normalt, medan endast passerar små mängder urin är mycket vanligt. Problem med att starta en bäck, eller går i vågor, liksom ett svagare flöde eller dribbla är ett vanligt tecken på prostatacancer stenar.

Smärta

Smärta i nedre ryggen eller nedre magen och låren, ibland även över blygd , är också ofta filt och är vanliga tecken på prostatacancer stenar. Smärtor i spetsen på penis eller direkt efter utlösning eller under en tarmtömning är allmänt känt när stenarna har nått en stor storlek. Burning vid urinering eller feber och frossa är också vanligt förekommande symptom. Normalt smärtan inte förrän den stenar har växt sig stora och kommer att kräva kirurgi för att avlägsna.

Muscles

musklerna runt blygdområdet och nedre delen av buken har rapporterats till kontrakt och orsaka kramper som ett symptom av prostata stenar. Kramp i låren och bränner i nedre magmusklerna har också rapporterats. Inga andra kramper eller muskelsmärta ses som ett tecken eller symtom på prostatacancer stenar.

Andra symptom

Feber och frossa samt en känsla av att inte tömma blåsan helt är alla tecken på prostatacancer stenar. Prostata stenar kan skickas och är ganska smärtsamt på grund av storleken av de manliga urinröret och längden stenarna måste passera genom för att lämna kroppen. Blod i urinen samt ett brinnande vid urinering är tecken på att försöka passera en prostata sten.

Previous:nothing Next:hur man undviker att få dig gravid

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • hur du tar bort ringar under ögonen
 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • problem som uppstår från dålig hållning
 • lungproblem i spädbarn
 • vad är risk försäkring?
 • vad är blodtryck som mäts med?
 • tecken på tidig graviditet: spottar
 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • roll coenzymer
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com