tips om att hålla sig nykter

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-05-20
Människor återhämtar sig från alkohol-och narkotikamissbruk måste leva i den verkliga världen. Denna del av återhämtningsprocessen utmaningar nykterhet eftersom folk har att möta några av de frestelser som leder dem in på en väg av beroende i första hand. För att inte falla tillbaka på dåliga vanor och leva ett missbruk liv utan av droger och alkohol program återvinning ger olika tips om att hålla sig nykter

undvika tidigare Vänner

Den primära sättet att hålla oss nyktra under tillfrisknande från beroendet är att undvika att tidigare vänner som fortsätter att använda droger eller alkohol. Dessa vänner kommer inte att ta nykterhet på allvar och förväntar sig samma typ av beteende. Detta är en svår process, särskilt med länge medarbetare, familjemedlemmar eller kollegor. Ersätt dessa vänner med människor som stöder nykterhet och är uppmuntrande när frestelser uppstår. Bibehålla nykterhet innebär att vara beredd att börja om. Hitta ett arbete kompis som kommer att stödja under firmafester eller after-work drinkar.

Bli Stödgrupper

Även när vänner och familj är positiva, kan de inte förstå de svårigheter som är förknippade med att hålla sig nykter. Delta i stödjande grupper som AA och Al-Anon förenar människor med andra som förstår deras kamp. Grupper som AA laget ett senare återhämta missbrukare med någon som har varit nykter under en längre tid. Samhällsorganisationer har stödgrupper bestående av människor i samhället som återhämtar sig från beroendet. Mentorer i dessa organisationer är tillgängliga 24 timmar om dygnet. Psykologisk rådgivning är tillgänglig för tillfrisknande beroende. Terapeuter lära tillfrisknande beroende tekniker som hjälper människor att hålla sig nykter när pressade att dricka.

upprätthålla en hälsosam livsstil

Människor återhämtar sig från missbruk bör ta hand om sin fysiska hälsa tillsammans med sin mentala hälsa att hålla oss nyktra. De bör äta hälsosamt, få tillräckligt med sömn och motion. Prova övningar som kickboxning, som frigör en hel del spänning och andningsövningar för att lindra stress. Äta rätt, hjälper utöva och hantera stress när händelser och situationer uppstår som utlöser önskan om alkohol. Utveckla en hälsosam livsstil med hjälp av vänner.

Hitta Hobbies och Volontär

Tristess gör att folk återfall. Att hitta hobbies och volontärarbete hjälper människor att hålla oss nyktra eftersom de gör saker som håller dem sysselsatta. Många människor njuta av musik, konst och hantverk eller en fysisk aktivitet som att dansa. De kan hitta dessa aktiviteter på lokal centrum eller högskolor eller universitet. Volontärarbete med lokala organisationer eller arbetar som handledare eller mentor för barn och ungdomar håller en person att tänka på sitt missbruk genom att hjälpa andra. Vissa människor volontär på drogrehabilitering anläggning som hjälpte dem att återhämta sig från missbruk.

Previous:nothing Next:vad är slutenvård alkohol detox?

Relaterade artiklar


 • hjärnan näring för barn
 • hur man andas när hon gick
 • ögondusch förfaranden
 • Hur sluta röka cigaretter, återfall fri metod, del 1
 • hur man avvänja dig från Prempro
 • hem feber reducer rättsmedel
 • hur man ger blod från små vener
 • hur är leukocyter bildas?
 • hur ofta skall kolesterol kontrolleras?
 • hur gå ner i vikt genom att gå med dina vänner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com