tips på lyckade IVF-behandling

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-09
In vitro-fertilisering (IVF) är en typ av assisterad befruktning där kvinnans fruktbarhet cykel följs, tar hon fertilitet droger, är hennes ägg som samlats in och sedan spermier och ägg blandas. Embryona befruktas i ett laboratorium, sedan implanteras i kvinnan för att säkerställa bästa chans vid befruktningen

Du behöver:. .
Gymbollar

livsstilsförändringar

IVF ofta används när ett par har problem att bli gravida i avsaknad av medicinska ingrepp. Av denna anledning är det viktigt för paret att vidta alla de åtgärder möjligt att säkerställa spermier och ägg är livskraftiga nog först att befruktas och dels se till befruktningen när embryot implanteras.
Några av de första stegen en kvinna kan vidta för att garantera en hälsosam graviditet är att gå ner i vikt om kvinnan är överviktig. Forskning har visat att tyngre kvinnor har svårare att bli gravid och löper större risk för missfall, graviditetsdiabetes och högt blodtryck. Kvinnor bör också begränsa mängden friterad mat, mat som innehåller mycket socker och mat som innehåller mycket transfetter.
Ytterligare livsstilsförändringar för att göra inkludera upphör röka och dricka alkohol. Dricka koffein också bör undvikas.

Motion Krav

träna när man försöker bli gravid är en sund, framför allt för dem som vill minska sin vikt. Studier visar dock att täta, ansträngande motion kan minska styrkan hos män och fertilitet hos kvinnor, som inte ger optimal spermier och ägg för IVF-behandling. Medan det deltar i IVF-cykeln, bör en person delta i skonsamma övningar, såsom promenader, simning eller cykling. Aktiviteter som löpning eller spela full effekt sporter så som fotboll eller basket, bör undvikas. Män bör också undvika efter träningen bastu eller suger i badtunnor, eftersom detta kan skada produktion av sperma i kroppen.
Yoga och Pilates kan också vara bra övning metoder, eftersom det långsamma, mjuka sträcker bidra till att minska stress och öka känslan av avslappning.

Mediciner och tillägg

En läkare kommer att rekommendera att ta prenatal vitaminer, som kommer stärka kvinnans immunsystem och ger den bästa chansen på embryo implantation framgång. Kvinnor som vill bli gravida ofta ta folsyra för att skydda mot neuralrörsdefekter. Fertilitetsläkemedel kommer att kombineras med dessa tillägg, och det är viktigt att anmäla en läkare om alla andra läkemedel du tar. Om dessa har potential att interagera med fertilitet droger, kan din läkare ändra antingen fertilitetspreparat eller de mediciner du tar.

Just For Men

Ibland IVF-behandlingar kan vara lämpligt för män vars spermieantalet är lågt eller vars sperma inte är rörliga (aktiv eller snabba simning). IVF kan öka chanserna för befruktning genom att minska behovet av rörliga spermier, enligt tidning andrologi. Män bör avstå från sex allt från två till sju dagar före spermadonation. Detta ökar både motilitet och spermier volym, vilket ökar sannolikheten att få en lyckad exemplar. Ytterligare metoder som vidtagits för att öka antalet spermier kan inkludera inte bära löst sittande underkläder, vilket kan minska spermier volym, liksom att hålla varmt elektronisk utrustning (till exempel en bärbar dator) från varvet, som kan skada spermier eller minska celler.

Previous:nothing Next:vad finns behandlingar för premenopausala kvinnor?

Relaterade artiklar


 • hur man kan bota svullna röda ögon i en baby
 • Vad är alla tecken på graviditet?
 • tips om att utöva under graviditeten
 • vad man ska göra hemma för klimakteriet värmevallningar
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • hur man förstår amblyopi hos vuxna
 • de bästa behandlingarna för hemorrojder
 • risker med att fentermin
 • naturläkemedel mot klimakteriet
 • hur du spårar viktökning under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com