värmevallningar inte förknippas med klimakteriet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-12
Värmevallningar är främst förknippade med att vara peri-klimakteriet eller menopaus men värmevallningar kan orsakas av en hel rad andra fysiska förhållanden och även av de mediciner du tar

Sjukdomstillstånd

Ihållande värmevallningar kan varna dig att du har en underliggande sjukdom som du inte känner till. Om du har hypertyreos (din sköldkörtel fungerar för fort), kan detta leda till värmevallningar som kan systemisk mast cell sjukdom, en ryggmärgsskada, carcinoid syndrom, cancer i sköldkörteln, tumörer i bukspottkörteln, njurcancer och pheochromocytom. Dessa särskilda villkor är tänkt att förmå den utsöndring av kemikalier i blodomloppet. Dessa kemikalier stimulera fartyg hjärnan blod eller nerver och detta gör att varm blixt, enligt Wdxcyber. com.

Stress

Om du är under en enorm mängd av stress, kan detta resultera i värmevallningar. Vår kropp släpper nonrepinephrine och adrenalin i vårt blod när vi är stressade. Detta ökar flödet av blod, som genererar värme. Vi börjar bli varmt och sedan svettas eftersom kroppen försöker bli av med värmen.

narkotika

Dr Mary Pickett, lektor vid Harvard, konstaterar att någon drog som påverkar hormonet serotonin kan leda till rodnad. Antidepressiva som Zoloft och Prozac, för att nämna två, kan orsaka varm blinkar. Migrän medicin kan göra samma sak. Ångestdämpande läkemedel, samt antihypertensiva, kan också leda till värmevallningar.

Vitaminer, alkohol

Vissa individer färg när de tar vitamin Niacin. Andra kan bli extremt varmt och svettigt efter att ha druckit alkohol.

Capsaicin

Om du äter mat som innehåller capsaicin, du kan väl få en betydande varm blixt. Capsaicin finns i varm paprika. Capsaicin har en effekt på nervändar, vilket föranleder utvidgning av blodkärl i hjärnan.

Breast Cancer Meds

Med tamoxifen vid behandling av bröstcancer kan leda till värmevallningar, enligt Breastcancer. org. Konstigt, upplever vissa kvinnor inte värmevallningar tills de slutar ta Tamoxifen, som kan bero på det faktum att tamoxifen, samtidigt som fattas, hittat ett sätt att bekämpa värmevallningar. Väl ute av symptom, värmevallningar starta eller fortsätta.

män kan Flash, Too

Enligt Dr Frederick R. Jelovsek, genomgår hjälplös cancerbehandling, där en anti-testosteronbehandling utnyttjas, kan orsaka en människa att uppleva värmevallningar. Varje gång en man eller kvinnas hormonbalans är upprörd, av läkemedel, sjukdom, graviditet eller klimakteriet, kan detta medföra en varm blixt. Om dina hormoner är verksamma på topp, du förmodligen inte kommer att bli offer för värmevallningar, eftersom östrogen och testosteron både skyddar mot heta blinka. Hormon brister prompt huden att vidga snabbt och släpp värme och det är det som gör varm blixt hända.

Previous:nothing Next:hur lång tid det tar för koloskopi resultat

Relaterade artiklar


 • hur man använder 10 steg till en hälsosammare livsstil
 • bästa tiden i månaden för att bli gravid
 • Alopecia areata hos barn
 • hur man kan förebygga en svampinfektion
 • Hur hjälper sport barn?
 • Vilka är de behandlingar för milier?
 • hur du kontrollerar att du har rätt receptbelagda läkemedel
 • Kan jag ge mina barn förkylningsmedicin?
 • Hur får man en spetsigare näsa
 • ryggövningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com