vad man inte ska äta innan ett blodsocker test

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-14
Blodprover är nödvändiga, och alla får en klar någon gång eller annan. Beroende på vilken typ av blod arbete som sker, kanske du måste undvika vissa livsmedel och drycker för att hålla provet giltigt. I vissa fall kanske du inte får äta eller dricka alls innan du gör testet. I de flesta fall är dock rimligt mat och dryck tillåtna, men det finns några no-no's. Här är en kort lista över det som mat och dryck bör undvikas innan ett blodsocker test

Soda

För att bestämma vilka saker gör upp i no-no lista, vi kommer att vända sig till glykemiskt index. Glykemiskt Index är ett diagram som tilldelar värden till olika nivåer av kolhydratrika livsmedel. Blodsocker är mest påverkas av kolhydrater vi konsumerar. En av de värsta källorna av sockerhaltiga kolhydrater är läsk. Undvik läsk innan ett blodsocker test.

Fruktjuicer

hög i kolhydrater och konstgjorda socker och smaker, är fruktjuicer anses av många forskare och näringsexperter att vara nästan lika illa som läsk. De höga kolhydrater och socker skapa en insulin spik, som helt kommer att förstöra någon giltighet att ett blodsocker test skulle ge. Så, dricker inte juice innan ett blodsocker test.

Kaffe

Kaffe i sig är inte problemet. Det är socker och grädde som gör sin väg till kaffet som orsakar problemen. Precis som med fruktjuicer, för mycket grädde och socker skapa en liknande insulin spik som gör testresultat värdelös. Så, om du ska dricka kaffe innan ett blodsocker test, se till att den är svart, och se till att det minst tre timmar före testet för att säkerställa bästa resultat.

sockrade flingor

Undvik spannmål som inte havre eller kli baserad, och även då är det en bra idé att undvika dem innan ett blodsocker test. Havre är hög i naturliga sockerarter, vilket kan skapa problem provresultat för ett blodsocker test. Typiska spannmål, såsom Cheerios och Lucky Charms, får inte ätas innan en blodsocker test, på grund av deras uppblåsta mängder socker, smakämnen och kolhydrater.

Syrup

Detta verkar självklart, men det kan förbises av någon. Syrup gör ett välkommet tillskott till alla frukostbord. Den finner sin väg till pannkakor, bullar och även i havregryn och gryn. Sirap är ett av de tätast socker-mättade saker i köket, och ger samma insulin spik som läsk och juice. Undvik sirap innan ett blodsocker test för optimalt resultat.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa rektal klåda

Relaterade artiklar


 • graviditet tecken och symptom
 • användningsområden för Desitin
 • vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?
 • tonsill faq
 • hur man omedelbart sluta hicka
 • hur man kan föra ner en feber
 • hur du får ditt barn att gå upp i vikt
 • Hur lång tid efter befruktningen kan du testa för graviditet?
 • hur man förebygger sömnsjuka
 • klimakteriet och ömhet i brösten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com