vad man ska förvänta sig av en smärtlindring centrum

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-18
De flesta människor har upplevt akut smärta efter att ha lidit av en brännskada, skära eller brutna ben. Denna typ av smärta är bara kort och försvinner efter skadan läker. Men ibland nervsystemet fortsätter att skicka smärtsignaler till hjärnan även efter det att skadan har läkt. Detta fungerar i nervsystemet kan orsaka svår smärta som är olidlig, brännande och intensiv. Muskler kan också spasm och orsaka svår smärta och stelhet. Andra medicinska tillstånd, t. ex. fibromyalgi eller cancer, kan orsaka kronisk smärta också. Behandling vid en smärtlindring centrum kan hjälpa dig att kontrollera din smärta och förbättra din livskvalitet

den första etappen av utvärdering

På ditt första besök, är det viktigt att du tar med några x-ray rapporter, CTS, MRI eller myelograms du har som rör din smärttillstånd. Vid smärtbehandling centrum, kommer en samlad utvärdering av ditt fall utföras. Din sjuksköterska kommer att ta ditt blodtryck, temperatur och vikt. Hon kommer att fråga dig ett antal frågor om din tidigare sjukdomshistoria, allergier, nuvarande och tidigare mediciner och tidigare operationer. Var ärlig om eventuella alkohol-eller droganvändning. Hon kommer också att be dig om din släkthistoria och om det finns några stora hälsoproblem som påverkar din närmaste familj.

Andra etappen av utvärdering

Din sjuksköterska kommer att be dig fylla i en omfattande smärta frågeformulär. Detta frågeformulär kommer att ställa en rad frågor om din smärta nivåer. Den kommer att fråga dig om saker som gör din smärta bättre eller sämre. Den kommer att fråga dig vilka tider på dagen din smärta nivåer är på sin högsta och lägsta. Den kommer att fråga om de mediciner du tar är effektiva för att minska smärta. Skriv ner alla mediciner som hjälper till att sänka din smärta nivåer, och eventuella åtföljande symtom du har med smärta som sömnlöshet, trötthet, illamående eller stelhet. Många gånger sköterskan kommer att visa en ritning av en människokropp och du kommer att behöva cirkel eller skugga i området som sårar dig. Sjuksköterskan kommer också att ta en psykologisk bedömning. Alla dessa utvärderingar kommer att hjälpa din smärta ledningsgrupp lära sig allt de kan om din smärta.

Den tredje fasen av den utvärdering

Din smärtlindring läkare kommer att göra en fullständig fysisk undersökning av det drabbade området. Din läkare kommer att notera eventuella tecken såsom inflammation, onormal färg och känslighet. Han kommer att be dig om dina symtom och svårighetsgraden av din smärta. När han bedömer din smärta, kommer han att diskutera mediciner som finns tillgängliga för just ditt problem. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) ofta är föreskrivna för att behandla irritation och inflammation. De kan också hjälpa till med muskelvärk och muskelstelhet. Aktuell smärtstillande som innehåller capsaicin eller salicylater också används för att behandla smärta. Om du lider av svår smärta, kan din läkare ordinera starkare smärtstillande medel som Hydrocodone, oxikodon och metadon.

Behandling

Behandling av smärta är komplex och varierar med varje patient. Målet med behandlingen är att återställa det sympatiska nervsystemet så det slutar att skicka onormal smärtsignaler till området. Ett annat mål är att minska inflammationen i irriterad och skadade nerver och muskler. Patienter som har en nerv skada eller ett nervsjukdom ofta behandlas med en nervblockad. Under detta förfarande är ett lokalbedövningsmedel blandat med en kortikosteroid injiceras i de drabbade nerven. Patienter som har muskelproblem kan ha en trigger-punkt injektion där en lokalbedövning i kombination med en kortikosteroid injiceras i en tröskelpunkt (muskel knut) för att lindra muskelspänningar. De som har ischias (ryggont) kan välja att få en epidural steroid injektion. Detta förfarande innebär injektion av lokalt bedövningsmedel och kortikosteroider i ischiasnerven utrymmet.

Kirurgiska alternativ

Om smärtan inte svarar på andra behandlingar, har du kirurgiska alternativ. Din läkare kan infoga en infusion smärta pump under huden. Denna pump bär direkt mediciner till intratekala område av ryggmärgen. En intratekal smärtpump har i allmänhet färre biverkningar eftersom du behöver mindre medicin mot smärta. Ett annat alternativ är att implantera ett ryggmärgen stimulator under huden. Denna enhet ger låga nivåer av elektriska impulser till spinal nerver att blockera flödet av smärtsignaler. Dessa är bara några av de kirurgiska alternativ för dig.

Previous:nothing Next:övergrepp mot äldre förebyggande strategier

Relaterade artiklar


 • Hur sluta röka cold turkey
 • hur man kan bota snarkar
 • hur man är uppe sent utan koffein
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • hur man kan sluta röka med plåster
 • hur kan huvudlöss ska förmedlas?
 • hur man ska behandla metastaserande adenocarcinom
 • Hur sluta röka cigaretter
 • hur man kan öka fysisk aktivitet
 • Vilka är de behandlingar för milier?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com