vad man ska göra för dåligt menstruationskramper

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-30
Normal mensvärk är resultatet av små uteruskontraktioner. För de flesta kvinnor, de är bara som en olägenhet. För andra The Cramps är så allvarliga att de stör arbetsscheman och vardag. Lyckligtvis finns det behandlingar som är tillgängliga för dessa smärtsamma perioder --- ett tillstånd kallat dysmenorré. Om du har dålig menstruationskramper finns det flera saker du kan göra för att lindra ditt lidande

få en diagnos

Den första sak du behöver göra om dåliga mensvärk är att ha problem diagnostiserade. Enligt University of Maryland Medical Center, dålig menstruella kramper och mensvärk kan vara ett symtom på endometrios, livmoder-eller cystor på äggstockarna, en smal livmoderhalsen eller missbildade livmoder, inflammatoriska sjukdomar eller komplikationer från en spiral. Ju mer du vet om varför du har dålig menstruationskramper, desto mer du kan göra åt dem.

narkotika Om din mensvärk är resultatet av bäcken inflammatorisk sjukdom, kommer du att få ett recept på antibiotika för att rensa upp infektionen. Liksom för andra former av dålig menstruationskramper, den första åtgärd, enligt University of Minnesota, är att börja en kurs i icke-steroida antiinflammatoriska droger, som ibuprofen eller acetylsalicylsyra. Dessa kan köpas över disk, och ofta är effektiva på att lindra symtomen. För mer intensiva kramper, är hormonella preventivmedel och smärtstillande ordinerats. Hormonella preventivmedel kan ofta minska kramper och ge andra fördelar, som en kortare, lättare period, och i vissa fall, inga perioder alls.

Nutrition

Enligt universitetet i Minnesota kan kostförändringar påverka mycket din mensvärk. Till exempel kan kvinnor som inte får tillräckligt med kalcium eller vitamin D erfarenhet dessa dåliga kramper. Universitetet rekommenderar dricka soy mjölk lätt kramper samt utesluta någon mat allergier som kan vara källan till dina obehag. Öka ditt vattenintag och minska ditt intag av stimulantia, såsom koffein, har också visats minska kramper. Lägga regelbunden motion också har varit effektiv.

Örter

naturligt progesteron är ett ämne som härrör från wild yam växt, och det kan öka progesteron nivåer i en del kvinnor, lätta kramper och reglera menstruationscykeln. Örten kysk träd, eller Vitex, har använts för behandling av kramper och premenstruella syndrom eftersom indianerna upptäckte dess effekt. Silverax innehåller naturliga växt-östrogener, som kan ha ett kramp-lättnader påverka för kvinnor som har låg östrogen nivåer. Jättenattljusolja ofta rekommenderas för mensvärk eftersom det är en rik källa av gamma linolensyra, vilket har visat sig lindra mensvärk i oberoende laboratorietester.

Previous:nothing Next:av männens hälsa

Relaterade artiklar


 • hur man tillämpar en varm & kall kompress
 • Definitionen av en hälso-triangel
 • hur påverkar salt pH i vattnet?
 • Vilka är farorna med mikrovågsugnar?
 • Hur att växa längre naturligt - 4 effektiva och beprövade övningar
 • självförtroende tips
 • hur lätt ont i halsen med ut medicin
 • processen för infertilitetsbehandling
 • roll av psykiatrisk vård
 • hur du får ditt barn att gå upp i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com