varför gravida kvinnor har humörsvängningar?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-24
En av de mest kända symtom på graviditet är humörsvängningar. Med alla de förändringar som sker i den gravida kvinnans kropp, är det ingen överraskning att humörsvängningar samband med dessa förändringar. Enligt American Association Graviditet, fysiska påfrestningar, trötthet och hormonförändringar kan alla bidra till humörsvängningar

Timing

Humörsvängningar är vanligast under den första trimestern och mot slutet av den tredje trimestern. I den första trimestern, är det organ som genomgår snabba förändringar som kroppen förbereder sig för att ge ett hem för det växande fostret. Dessa förändringar kan utlösa alla tre av de främsta orsakerna till humörsvängningar. Sent i tredje trimestern, samma sak gäller, men dessutom kan den emotionella stress att förbereda förlossning tillsammans med efterföljande förändrad livsstil spelar också en roll.

Fysiska påfrestningar

I stället för endast stödja kvinnan , organ och kroppsfunktioner måste nu arbeta för att stödja livet för två. I början börjar gravida kroppen att förändras snabbt, inklusive ökningar av bröst, införande av graviditetsillamående och en ökning av emotionella faktorer, särskilt om graviditeten är oplanerad. Att hantera denna snabbt insättande förändringar kan orsaka en gravid kvinna att svänga från glad ena minuten till gråt nästa.

Trötthet

Trötthet är vanligast i den första och tredje trimestern. Många kvinnor är förvånad över hur tröttsamt graviditet kan vara. I den första trimestern, beror detta på att kroppen styra energi för produktion av moderkakan och andra system för att stödja fostret. En ökning kissa kan också avbryta sova flera gånger under natten gör att få en god natts sömn nästan omöjligt. I den tredje trimestern kan den extra vikten tillsammans med att hantera smärta och tryck av den växande livmodern bidrar alla till trötthet. Att hitta en bekväm position för sömn kan också vara svårt under den sista trimestern. Många tror att sömnbrist är kroppens sätt att förbereda sig för bristen på sömn som kommer att följa med en nyfödd i hemmet.

hormonförändringar

under hela graviditeten, hormoner fluktuerar att stödja kroppens olika funktioner för att stödja fostret. Även om dessa hormon ändringar är nödvändiga, kan de åstadkomma förödelse på en kvinnas humör vilket fick henne att gå från flisaren till arg i ett nafs. Eftersom hon har ingen kontroll över hormonförändringar, har hon också liten kontroll, om någon, över hennes nyckfulla humörsvängningar. Känsla en förlust av kontroll över känslor kan orsaka ännu mer humörsvängningar för vissa.

Överväganden

För att motverka humörsvängningar, vila mycket, äta gott och planera avkopplande aktiviteter såsom en prenatal massage. Om humörsvängningar bli allvarlig och stör normala funktionen, kontakta läkare. Enligt American Association Graviditet, ökar graviditet chanserna för depression. Medan självmedicinera rekommenderas inte, kan läkaren förskriva läkemedel för att lindra symtom eller hänvisa henne till en kurator för ytterligare hjälp.

Previous:nothing Next:hur du berättar om ditt barn är uttorkad

Relaterade artiklar


 • Hur vita blodkroppar arbete?
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • långsiktiga biverkningar av Nexium
 • solarium faq s
 • vad är perceptuella anpassning?
 • agility träning
 • hur man gör en no-sy varm / kall pack
 • gastroesofageal refluxsjukdom
 • taurin och lärande
 • vad är temperaturen i en badtunna?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com