vegetarisk kost för barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-29
Vissa barn föds vegetarianer, fly kött från en mycket tidig ålder. De kan växa till tolererar det senare i livet, eller de kan aldrig välja att äta det. Andra är upp vegetariska avsiktligt av veggie föräldrar. Vad är sant för vuxna, kan vegetarisk kost för barn leverans barn med all näring de behöver. Lite kunskap och en del planering är allt som behövs för att se ditt barns vegetarisk kost är både god och balanserad

Barn och spädbarn.

För första månaderna i livet, barn behöver ingen annan mat än bröstmjölk eller en högkvalitativ formel. Dessa livsmedel är utformade, antingen av naturen eller av vetenskapen, att ge alla en bebis kaloriinnehåll och näringsbehov. Många mammor väljer att amma upp genom de första åren i livet, med början för att komplettera andra livsmedel och snacks börjar runt fyra eller fem månader. Inga speciella överväganden eller justeringar som är nödvändiga för kost på denna punkt.

4-6 månader

I den här åldern är köttkonsumtionen fortfarande inte en fråga. Det är runt den tid då mammor börjar övergår sina barn till fast föda. Förutom bröstmjölk eller formel, är barn i detta skede utfodrats ofta enkla ris, havre eller korn spannmål beredd med bröstmjölk eller mjölkersättning. Återigen är bröst eller flaska möte fortfarande alla barnets behov.

6-8 månader

Detta är det viktigaste skedet för att fastställa sunda kostvanor för din vegetarisk barn. Under den här tiden börjar utsätta ditt barn att så många grönsaker som du kan genom att laga dem hela vägen och servera dem mosade eller i små, mjuka biter. Många föräldrar börjar med potatismos, ärtor eller morötter, men egentligen, ju mer grönsaker du utsätter ditt barn till, desto mer grönsaker hon sannolikt kommer att njuta av som barn och en vuxen. När du har haft framgång med mos och grönsaker, prova samma sak med frukter som äppelmos eller mosad banan. Vid ungefär åtta månader, kan du börja också mata ditt barn små bitar av proteiner, som mosade tofu och vällagad och mosade bönor. De är också ofta, i denna ålder, kunna äta kex, bröd, ost och spannmål. Börja långsamt, att införa några nya livsmedel åt gången, komplettera med bröstmjölk eller metod tills du väljer att avvänja barnet.

Genom barndomen

I resten av barndomen och i vuxen ålder, fortfarande diet liknande. Vegetarisk barnen måste se till att de får tillräckligt med protein, vilket är en uppgift fullgöras enkelt genom att införliva bönor, mejeriprodukter, nötter, frön och tofu i sin kost. Barnen kan njuta av många traditionella unge mat, som kyckling nuggets och korv på grund av proteinrik vegetarisk versioner av dessa livsmedel. Eftersom ditt barn inte äter kött, måste du komplettera med vitamin B12. Du kan göra detta via berikade livsmedel som spannmål och sojamjölk, eller genom att erbjuda ett barn vitamin innehåller den rekommenderade dagliga dosen. Så länge kost innehåller en bra blandning av grönsaker, frukt, spannmål, bönor och andra proteiner, bör ditt barn få tillräckliga mängder av alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Vad se upp med

Om ditt barn är slö eller inte ökar i vikt som är lämplig för sitt utvecklingsstadium, skriva ner hans genomsnittliga menyn och ta med dig till din nästa läkarbesök. Det är mer troligt att ditt barn upplever en ytbeläggning födoämnesallergi eller underliggande hälsotillstånd snarare än undernäring eller brist.

Previous:nothing Next:Hur du tar blodtrycket med en blodtrycksmätare

Relaterade artiklar


 • vad är en urinvägsinfektion?
 • magont och viktminskning hos barn
 • hur du skyddar dig från e coli-bakterier
 • svartmögel effekter och graviditet
 • Kegel övningarna efter graviditeten
 • processen för infertilitetsbehandling
 • hur man svettas ut en feber
 • hur man rengör en nätansluten öra
 • naturliga förlossningsteknik
 • typer av ortopediska arm hängslen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com