Hur lång tid tar det att döda candida?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-25

Vad är Candida?

Candida är ett släkte av jäst, många arter av som finns lever i de flesta människor och djur. I de flesta fall är Candida (vanligen Candida albicans hos däggdjur) kommensaler, vilket betyder att den lever med andra växter i tarmen utan att orsaka någon särskild skada. Vissa förändringar i miljön, som en plötslig brist på balans mellan jäst och bakterier i kroppen kommer ibland utlösa ofarliga encelliga Candida att bli flercelliga inkräktare. Detta kan manifesteras på flera olika sätt, bland annat blöja och hudutslag, trast, nagelbädden infektioner, och jäst infektioner. Överväxt av jäst kallas candidiasis.

Medicinsk behandling

Det finns flera huskurer för att behandla olika manifestationer av candidiasis. För jäst infektioner finns det flera over-the-counter droger som Butoconazole (Femstat), mikonazol (Monistat), Tioconazole (Vagistat) och klotrimazol (Femizole-7, Gyne-Lotrimin). Behandling med dessa produkter bör klara upp symtom i ungefär en vecka.

Nystatin är ett medel mot svamp för mun svampinfektion och är normalt det enda läkemedlet som används när barn diagnostiseras. Vuxna har också piller som flukonazol (Diflucan) och anti svamp halstabletter kallas troches. Med hjälp av detta läkemedel, bör trasten klara upp i ca 1 till 2 veckor.

Hud och utslag blöja behandlas med klotrimazol och krämer och även klara upp i 1 till 2 veckor med behandling. Mer allvarliga infektioner som sprids i hela kroppen kräver receptbelagda styrka amfotericin B. Detta läkemedel innehåller fungicider som fäster på cellväggen byggmaterial av jäst, skapa hål som gör att jästen rinna och dö. Denna starka IV behandling är känt för att ha många biverkningar, och som ett resultat, är läkemedel administreras långsamt och det kan ta längre tid än två veckor för att utrota candidiasis.

Systemisk candidiasis

Det finns en stor händelse i alternativ läkare som tror många sjukdomar orsakas av överskott Candida i systemet. Många av dessa påståenden är obevisade och har få studier men många artiklar om ämnet och produkter för försäljning på alternativa webbplatser hälsoprodukt. De citerar symptomen på "systemisk candidiasis" som: kronisk trötthet, extrema humörsvängningar, kroniska infektioner, diarré, kortsiktiga minnesförlust, lymfatisk svullnad, nattliga svettningar, sömnlöshet, och ökade födoämnesallergier, för att nämna några. För att till fullo ta itu med detta full-system problem, de säger att behandlingen kräver 6 till 12 månader för att använda naturliga behandlingar för att återställa balansen i kroppen. De rekommenderar produkter att återställa kroppens bakterier såsom acidophilus och bifidobakterier att förhindra tillväxt av candida. Ytterligare rekommendationer omfattar olja av oregano kapslar, kapsyler glutamin, grapefrukt utsäde utdraget och malört.
De anser också att en kost låg sockerhalt av alla former kommer att bidra till beröva candida av sin mat källa. När candida börja svara på behandling, kommer de att börja dö ut, vilket kommer att orsaka flera symtom i kroppen för allt från några dagar till några veckor. Dessa symtom är huvudvärk, illamående, gas, stora energiförluster, dimsyn och sockersug.

Previous:nothing Next:varför händer domnar när du sover?

Relaterade artiklar


 • symtom på prostatacancer stenar
 • naturliga förlossningsteknik
 • vad som orsakar högt kolesterol hos barn?
 • baby massage
 • hur man kan förebygga och få bort pormaskar
 • näring utbildning för barn
 • Fakta om friska lungor
 • Hur får man en tricare tid att ses av en läkare snabbt
 • varför dricka åtta glas vatten?
 • öronvärk smärtlindring
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com