Hur man känner igen tecken på att du är gravid med tvillingar

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-03
Det har passerat nästan alla blivande modern sinne någon gång-kan jag vara gravid med tvillingar? Hur kan jag ta ut? Det mest bombsäkert sätt att veta om du är gravid med tvillingar är att ha en ultraljudsundersökning, då läkaren ska kunna se både baby. Men eftersom många mammor-att-vara inte har ultraljud tills deras 20: e graviditetsveckan, kan de ha att göra egna detektivarbete under tiden
1.
Ta reda på om din livmoder är att mäta stor för din dräktighet datum. Du kanske misstänker att du bär tvillingar eftersom magen verkar ovanligt stor för barnets förmodade gestationsålder. Däremot kan ögonen lura dig, eller du kan vara större eftersom det inte är din första graviditet. Din läkare kommer att kunna avgöra om din livmoder är stor för din dräktigheten datum klappande (känsla) det. Om hon bestämmer den är större än vanligt, det finns en god chans att du kan vara gravid med tvillingar.
2.
Kontrollera om din graviditetsillamående är överdriven. Enligt TwinParents. com, mammor som medför fler än ett barn uppger att de har svårt illamående och kräkningar under graviditeten. BabyCenter. com håller med om att graden av sjukdom i mammor gravid med tvillingar kan bero på de högre nivåerna av hormoner i kroppen. Bör dock extremt graviditetsillamående inte tas som ett slutgiltigt tecken, lika många kvinnor gravida med enstaka barn har också svårt graviditetsillamående. Ändå, tillsammans med andra symptom, kan det vara en ledtråd.
3.
avgöra om du har ovanligt höga alfa-fetoprotein (AFP) resultat. Tidigt i andra trimestern, de flesta gravida kvinnor ta en AFP blodprov, som mäter ett protein som utsöndras av barnets levern. Enligt amerikanska Graviditet, om resultaten av testet kommer tillbaka hög, kan detta innebära att barnet har en genetisk eller neuralrörsdefekt, att modern är längre fram i graviditeten än hon trodde, eller att mamma är tvillingar. Om din AFP resultaten komma tillbaka högt, har du troligen ett ultraljud för att fastställa orsaken till den ovanliga resultat. Du kan då få reda på att du väntar tvillingar.
4.
Fundera på om du lider av extrem trötthet. Många gravida kvinnor, speciellt under den första trimestern, känner mig trött som kroppen arbetar med att bygga ett nytt liv. Men enligt TwinParents. com, mammor gravid med tvillingar är benägna att känna extrem utmattning eftersom deras kroppar är upptagen med att skapa två nya liv. Naturligtvis är det svårt att skilja mellan att bara känna sig väldigt trött eller extrem utmattning om du aldrig har varit gravid innan, så denna eventuella tecken på tvillingar ska tolkas med försiktighet.


Previous:nothing Next:hur man köper astmamedicin

Relaterade artiklar


 • tips om upprätthålla konditionen
 • hur man helt enkelt vara grön
 • hur man detox efter att sluta röka och förbli sluta
 • hur man behandlar en feberkramper
 • hur man kan bota en prostata infektion
 • återkommande öroninflammationer hos barn
 • övningar för att trimma bröst
 • hur man talar till läkare
 • tympanoplasty hos barn
 • hur man kan bli av med löss naturligt med majonnäs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com