Hur snart kan du säga om du är gravid med ett blodprov?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-26

Vad händer efter befruktningen?

Viktigast av hänsyn till ett graviditetstest är utsöndringen av humant koriongonadotropin eller hCG. För att förhindra störningar av gulkroppen, börjar en utvecklande embryot utsöndra hCG strax efter befruktningen. Tre veckor efter den sista menstruationen, finns det vanligtvis 5 till 50. 000. 000 internationella enheter per ml i blodet och under hela graviditeten att antalet ökar till så mycket som mellan 117. 000 till 288. 000 miljoner internationella enheter per milliliter. Eftersom hCG är en stor detektor var ett embryo i sin utveckling är det primära hormon som används för att upptäcka graviditet.

Blodprov eller urinprov

Både blod-och urinprover kontrollerar förekomsten av hCG i kroppen. Medan ett urinprov kommer att ta omkring 10 dagar efter befruktningen att börja vara effektiv, kan ett blodprov börja upptäcka graviditet så tidigt som sju dagar efter befruktningen. Med detta sagt, sju dagar är bara en uppskattning av när moderkakan börjar utsöndra hCG hormon. Av denna anledning föreslås det att vänta två veckor innan de blodprov.

Det finns två olika typer av blodprover graviditet: kvantitativ metod kan mäta den exakta mängden hCG-hormon i blodet, och den kvalitativa metoden som kommer att ge ett ja eller nej svar om huruvida inte en kvinna är gravid. Om blodprovet görs för tidigt, om kvinnan tar diuretika vatten piller eller om det finns ett utomkvedshavandeskap, får blodprov inte att kunna berätta att kvinnan är gravid.

symtom på graviditet

Det finns många symtom på graviditet som bör ge dig en ganska bra idé som du kanske behöver ett graviditetstest. Eftersom några av dessa symtom kan förknippas med någon annan orsak, inte anta att hitta dessa symtom i dig själv kommer att leda till graviditet. Du bör fortfarande se din läkare om du märker dessa symptom utan någon speciell anledning. Det vanligaste är en fördröjd, hoppas över eller oregelbunden period. Vissa snabbt märkbara symtom är implantation blödning, svullnad eller anbud bröst, mörknade areolae och graviditetsillamående. Trötthet eller trötthet kan också förekomma så tidigt som en vecka efter befruktningen. Senare under den första trimestern, kan du uppleva humörsvängningar, huvud och rygg värker, matbegär och matthet.

Previous:nothing Next:fiberrik kost för barn

Relaterade artiklar


 • tecken och symptom på kirurgisk menopaus
 • hur man förlorar magen fett efter graviditeten
 • symptom på andropause
 • tecken och symtom på graviditet innan en missad tid
 • orsaker till graviditetsillamående
 • tips för blivande mammor
 • magövningar för kvinnor
 • Hur sluta röka en gång för alla!
 • hur ofta bör du rengöra öron?
 • den bästa tiden att bli gravid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com