Orsaker till en beläggningar på tungan hos barn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-09
En vit beläggning eller vita prickar kan uppträda på ett barns tunga av olika anledningar. Var och en av de angivna villkoren kan bli allvarliga om rätt behandling inte erhålls. Föräldrar och vårdgivare bör rådfråga en läkare om alla ovanliga utseende i munnen tillsammans med några andra symtom upplevs samtidigt

Du behöver:. .
Stetoskop
Blodtryck (BP) manschetten.

STREP hals

STREP hals är en bakteriell infektion som ofta förekommer hos barn. Denna infektion kan tonsillerna ska visas klarröd med vita prickar. Vita fläckar kan också visas på tungan. Andra symtom är hög feber, huvudvärk, magvärk och möjligen kräkningar. STREP hals måste behandlas med antibiotika för att förhindra ytterligare komplikationer.

Scarlet Fever

Scharlakansfeber kan också kallas SCHARLAKANSFEBER. Enligt Baby Center, är scharlakansfeber en typ av STREP hals som också orsakar en kropp utslag. Det börjar oftast med ont i halsen, hög feber och huvudvärk. Barnets hals och tonsiller kan vara belagd med en gul eller vit film. Dessutom kan tungan knuffar verkar större än normalt. Scharlakansfeber ger utslag på den andra dagen av infektionen. Scharlakansfeber är diagnostiserad med en halsprov test och behandlas med antibiotika.

Thrush

Torsk är en svampinfektion i halsen som ibland kan uppstå hos barn. Det orsakar en vit beläggning visas på tungan, sidorna av munnen och gommen. Ett barn med torsk kan gråta medan man äter, eftersom villkoret är ofta smärtsam. Trast blir ibland bättre utan behandling. Men om infektionen är särskilt besvärligt, bör en läkare rådfrågas. Troligtvis kommer läkaren att förskriva en muntlig läkemedel mot svampinfektion medicin kallas Nystatin.

Antibiotika

ibland, spädbarn och barn utvecklar en vit beläggning eller vita fläckar på sin tunga när de tar antibiotika såsom amoxicillin. Detta beror på att antibiotika dödar några av de goda bakterierna i munnen, så att svampen att växa på tungan. Detta försvinner ofta sig själv strax efter antibiotikakuren är avslutad.

Dehydrering

Tungan kan tyckas ha en vit beläggning när en baby eller ett barn är uttorkad. Om barnet har nyligen haft diarré eller om hon har kräkningar, är det möjligt att hon är uttorkad. Dehydrering bör behandlas med Pedialyte och extra vätska. Om svår uttorkning misstänks skall barnet föras till läkare omedelbart, eftersom IV vätskor kan bli nödvändiga.

Previous:nothing Next:livsmedel för att lindra förstoppning hos barn

Relaterade artiklar


 • preventivmetod under före klimakteriet
 • bästa sätten att bli gravid med polycystiskt ovariesyndrom
 • hem feber reducer rättsmedel
 • hur man ska gå mer grönt (del 2)
 • carb räkna för barn med diabetes
 • hur är kolesterol mäts?
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • vegetarisk kost för barn
 • hur man överlever den två veckor vänta (utan att förlora ditt sinne)
 • vad är mjuka bröst?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com