Varför faller håret ut efter en graviditet?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-30

Basics

En av de fysiska förändringar som de flesta kvinnor har under graviditeten är ett fylligare hår. Håret blir mycket tjockare under graviditeten, men tyvärr är förändringen kortlivade. Efter graviditeten slutar, börjar håret falla ut igen. För dem som inte förväntar sig denna förändring, kan det vara oroväckande.

Hair Cycle

Enligt American Association Graviditet, ungefär nittio procent av hår är i en aktiv, växande staten medan tio procent är i ett vilande tillstånd vid varje given tidpunkt. De vilande håret faller så småningom ut och ersätts av nya delar. Detta gäller för alla, inte bara under graviditeten. Den genomsnittliga personen kan förlora upp till 100 hårstrån per dag.

Under graviditeten

När dräktiga, ökningen och förändring i hormonnivåerna håller håret på gravida kvinnor kommer in i vilande fas. På grund av detta, gravida kvinnor förlorar mycket få delar av hår under graviditeten. Detta resulterar i betydligt tjockare hår hela graviditeten. För de flesta kvinnor är det en välkommen och positiv förändring av graviditeten. Men som med andra graviditet symptom, även detta typiskt avslutas så snart graviditet slutar.

Efter graviditeten

När graviditeten slutar och hormonnivåer återgå till det normala mönstret av aktiva och vilande hårstrån börjar om igen. Enligt American Association Graviditet, upp till sextio procent av hårstrån kan komma in i vilande fas. Håravfall är otyglad på denna punkt som mängden hår återgår till nivån före graviditeten. Även om detta inte kommer att resultera i skallighet platser, många kvinnor fruktar fortfarande detta eftersom förlusten strax efter graviditeten är så betydande. Håravfall återgår vanligtvis till ett normalt 90-10 split cirka sex till tolv månader efter graviditeten slutar.

Amning

Om kvinnan ammar, inte hormonnivåerna inte återgår till det normala efter graviditeten slutar. I det här fallet, avgivande av överflödigt hår kan inte inträffa förrän amningen har upphört. För vissa kvinnor förekommer håravfall fortfarande under amning, men är mindre extrema än för kvinnor som inte ammar.

Överväganden

The American Association Graviditet anges att håravfall också kunde bero på ett missfall, abort, hormonell obalans eller förändring i preventivmetoder. Om håravfall verkar överdriven eller orsakar oro, rådfråga läkare för vidare utvärdering. För de flesta kvinnor, är håravfall efter graviditet inte anledning till oro. Däremot kan läkaren avgöra om håravfall är en normal symptom eller resultatet av ett annat tillstånd.

Previous:nothing Next:hur länge tills du kan se om du är gravid?

Relaterade artiklar


 • solarium faq s
 • hur påverkar serotonin i hjärnan?
 • hur man förebygger förgiftning
 • tips om rakning med rakapparat
 • pool övningar för barnen
 • hur man rengör disk ur camping
 • hur påverkar serotonin i kroppen?
 • hur man använder lipas
 • Graviditet och snabb viktuppgång
 • medicinsk rådgivning om graviditet & hårfärgningsmedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com