Varför har kvinnor humörsvängningar?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-01
Den allmänna termen "humör swing" har använts för att hänvisa till en mängd olika symptom som påverkar både män och kvinnor och som också kan påverka barn och ungdomar. En persons humör kan påverkas av många faktorer, bland annat interna och externa förhållanden och miljöer. Även förändringar i humör kan ses som förväntas på grund av bristen på kontroll över många aspekter av en persons liv, kan kronisk eller drastiska humörsvängningar vara ett tecken på potentiella problem som kan behöva behandlas av läkare eller sjuksköterska.

Vad är Moods orsakas av?

Mood kan definieras som en persons psykiska status vid en viss tidpunkt. Denna status påverkas av en process av neurologiska aktiviteter där hjärnan och det centrala nervsystemet. Svaren i hjärnan och nervsystemet genereras av så kallade neurotransmittorer, vilka aktiverar vissa kemiska reaktioner som påverkar fysiologi samt biologi inom den mänskliga kroppen. Några av dessa signalsubstanser, som serotonin och dopamin, kan påverka förändringar som beskrivs som lycka eller sorg. De vanligaste förstått orsakerna till humörsvängningar hos kvinnor

humörsvängningar och kvinnor är baserade på hormoner. Enligt Mayo Clinic, hormonnivåer fluktuerar ständigt under en kvinnlig liv, med början i början av puberteten, genom förlossningen och fortsätter genom de olika stadierna i klimakteriet. Den varierande halter av hormoner, särskilt östrogen och progesteron, tros stor inverkan på fysiologiska status för de flesta kvinnor.

Allvarliga Humörstörningar i Women

De flesta allmänna humörsvängningar hos kvinnor inte nödvändigtvis anses vara skadligt för deras hälsa, verkar förekomsten av negativa humörsvängningar vara mer sannolikt hos kvinnor än hos män. Av denna anledning finns det mer oro för kvinnor utvecklar en allvarligare affektiva störningar. Enligt Mayo Clinic, medan premenstruellt syndrom (PMS) är mer allmänt erkända, är premenstruell dysfori annat villkor sysslar med ägglossningen cykler som allvarligt kan påverka en kvinnas psykiska tillstånd.

Depression och kvinnor

Depression, i den kliniska bemärkelse, är tänkt att definiera varje period varar två veckor eller mer där den psykologiska status för personen vistas i en nedåt cykel. Detta anses onormal och är därför en orsak till oro. Kvinnor kan vara mer benägen att villkor som leder till depression på grund av ständiga obalanser hormon nivå. PMS, störningar postpartum och känslomässiga förändringar tillsammans med fysiska förändringar som äger rum under klimakteriet processen leder ofta till stater av ångest, ilska och mental förvirring hos kvinnor.

behandling för humörsvängningar hos kvinnor

Det finns många terapier för humörsvängningar hos kvinnor, beroende på orsaken bakom humörsvängningar. Vissa teorier för behandling baseras på hormonbehandling, medan andra lösa olika miljöfrågor förhållanden som kan påverka en kvinnas humör, som stress och kostvanor. Bör dock genomförandet av eventuella terapeutiska svaret på humörsvängningar omfattar i allmänhet råd från en kvalificerad medicinsk professionell att ge en samlad bedömning av en kvinnas psykiska och fysiska hälsa.

Previous:nothing Next:brusten disk behandling

Relaterade artiklar


 • klimakteriet och ömhet i brösten
 • biverkningar av Cytotec
 • Vilka är farorna med mikrovågsugnar?
 • om kosher vitaminer för barn
 • hur man kan gå off vikt snabbare
 • växtbaserade behandling för klimakteriet
 • hur du får ditt barn att gå upp i vikt
 • användning av tea tree olja för löss
 • förfarandet för en övre endoskopi
 • symtom på svettiga händer & fötter
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com