alternativ till hemvård

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-13
När föräldrar eller andra familjemedlemmar är äldre och kan inte längre fullt ut hand om sig själva finns det flera fungerande vård andra alternativ än hemvård. Hemvård förlorar en stor del av frihet och oberoende, så överväger alternativ är viktigt att göra det bästa beslutet möjliga

Du behöver:. .
Ojämn väg
En läkare.
Ricinolja.
En baby.

Familj hjälp

Ett alternativ till hemvård är för äldre eller de personer att flytta in hos en familjemedlem. Ofta en äldre kommer att ha en ganska hög nivå av funktionalitet, men behöver hjälp med grundläggande saker som att plocka upp matvaror i butiken eller att köra till möten. Att tillåta en åldrande förälder eller annan relation för att flytta in i ditt hem är ett stort beslut, men det kan vara givande, och ger dig möjlighet att säkerställa att de får bästa möjliga vård. Det största problemet med att tillåta en åldrande släkting att flytta in är att hantera frågor som deras funktion försämras. Det kräver en hög grad av tålamod, kärlek och lärjunge att ta hand om en sjuklig person med många hälsofrågor. Om nivån på funktion minskar tillräckligt, kan du behöva hyras vårdgivare att hjälpa till med att ta hand om din älskade en.

PACE

Program för All Inclusive äldreomsorg, eller takt för korta, är ett program sponsrat under Medicare utformats som ett alternativ till hemvård som kan tillåta en högre att stanna i sina hem. PACE ger vård och omsorg för äldre som får utföras på en vuxen dag vårdcentral, i hemmet eller på slutenvård. Programmet kan tillåta en högre för att bibehålla en nivå av självständighet i sitt eget hem eller i samhället, och tjänster finns tillgängliga året runt när som helst på dygnet. PACE finns i stater som har valt att låta programmet under Medicaid, och kan begränsas till vissa tjänster regioner.

Home Care

Hemvård är en annan möjlighet för seniorer som inte vill gå till ett vårdhem . Hemvård innebär att hyra vårdgivare och assistenter för att komma till senior hem och hjälpa dem med alla behov de har. Matleverans program som Meals on Wheels och vuxna dag-och sjukvårdsprogram kan vara tillgängliga i vissa samhällen. Hemvård kan vara bra eftersom det gör att äldre att bo i en familjär miljö och bevara sin identitet och självständighet. Nackdelen är att vård i hemmet kan vara dyrt, och kostnader tenderar att öka med tiden eftersom särskilda behov ökar. Dessutom kan de högre inte övervakas så nära som de skulle vara på ett vårdhem eller liknande anläggning.

Previous:nothing Next:hur många muskler är i rotatorkuffen?

Relaterade artiklar


 • före klimakteriet och svettning
 • botemedel mot getingstick
 • information om sjukförsäkring för hög risk människor
 • om klimakteriet behandling med naturmedicin
 • hur man använder ett kolon röret på ett barn
 • Hur man vet om din vattenflaska är säkert
 • hur man avvänja dig från Prempro
 • lättnad för äldre höftproblem
 • ansiktsservetter fakta
 • Hur läkarna diagnostisera svampinfektioner?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com