återhämtning från en hysterektomi

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-11
En hysterektomi är borttagande av hela eller delar av en kvinnas livmoder. Teknologiska framsteg har ändrat tiden för återhämtning av många hysterektomier genom att använda mindre snitt och ibland en laparoskop. Dock kommer den kirurgiska metod som används på en kvinna baseras på orsaken till förfarandet. Många kvinnor kan ha äggledarna, livmoderhalsen och en eller båda äggstockarna borttagna samtidigt som livmodern. Dessa faktorer kommer att påverka återhämtningen gånger och förväntningar. Kvinnor kan förvänta kortare återhämtningstid gånger om de bara kräver små snitt, och mycket längre tid återvinning om den underliggande tillstånd kräver ett större snitt.

Recovery

Din återhämtningstid kommer att vara olik alla andra kvinnans. Hysterektomier utförs som slutenvård förfaranden. Många kvinnor stannar minst två dagar på sjukhuset. Standarden återhämtningsperioden baseras på hur väl operationen går för varje enskild kvinna och kan vara allt från två veckor till två månader.

Snitt

Vissa hysterektomier utförs utan några synliga snitt, men många kräver minst små buken snitt. De som har snitt kommer att uppleva mer post-op smärtor och längre återhämtning.

Vaginal blödning

Med alla kirurgiska typer av hysterektomi det kan finnas vissa vaginal blödning efter proceduren. Detta bör likna en period och flödet bör krympa med tiden. Färgen kommer så småningom bli brun eller till och med vit innan den stannar.

Tarmrörelser

med en avföring kan vara en av de mest smärtsamma delarna av återhämtning från en hysterektomi. Varje spännare kan orsaka svår smärta till snitt webbplatser. För att lindra smärtan, be din läkare att rekommendera en pall sköljmedel.

Vandring

Med större snitt, kan det vara nästan omöjligt att gå i de första dagarna efter din hysterektomi. Men med mindre snitt kanske du kan gå tillräckligt bra för att komma runt huset. Överdriv inte att du känner dig bra. Gå lite runt huset försöker öka de steg du tar varje dag.

Lyft

Du kommer inte att kunna lyfta saker i minst två veckor efter operationen. Få hjälp att lyfta små barn och påsar livsmedelsbutiker.

Previous:nothing Next:Varför är preventivmedel bra?

Relaterade artiklar


 • biverkningar av flekainid
 • biverkningar av Mirena preventivmedel enhet
 • vad ska du känna efter 4 veckor gravid?
 • hur tiden arbetsmarknaden sammandragningar
 • vad lindrar kliande hud orsakad av graviditet
 • hur man eliminerar hicka
 • Vilka läkemedel som är bäst för kronisk diarré?
 • tips på lyckade IVF-behandling
 • hudvård råd för pojkar
 • MRI-säkerhetsstandarden & graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com