bakteriell vaginos förebyggande

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-16
Bakteriell vaginos (BV) är en vanlig infektion som härrör från den överväxt av vissa bakterier i slidan. BV kan orsaka överdriven vaginal ansvarsfrihet samt en obehaglig lukt, och är vanlig i både sexuellt aktiva och icke-sexuellt aktiva kvinnor. När väl diagnosen, BV är lätt att behandla med antibiotika, men det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra BV innan den har en chans att få fäste

Använd bomull trosor

Enligt Columbia University Health Services kan bomull trosor hjälpa till att förhindra ett BV infektion. Bomull är en andasfunktion som gör att luftflödet och absorberar fukt från slidan. När för mycket fukt ackumuleras för länge i slidan och labiala område skapar det en idealisk miljö för bakterier att växa och frodas.

Sleep naken

Sova naken fungerar på samma princip som bär bomull kalsonger. Det tillåter luft att avdunsta än vaginal vätskor. Det har en annan fördel i att den minimerar dagliga dosen av exponering för tvätt kemikalier och färgämnen kläder som slidan möten. Många av dessa kemikalier kan orsaka vaginal irritation, vilket kan leda till ökade utsläpp.

Torka framifrån och bakåt

Torka framifrån och bakåt håller fekal och andra bakterier från att få deponeras i närheten av slidöppningen. Många av dessa typer av bakterier leder till BV infektioner, så det är bäst att hålla dem borta från könsorganen.

Använd kondom eller tandvård dammar

Enligt Columbia University, bör kvinnor benägna att täta, beständiga BV infektioner använda kondomer och tandläkare dammar varje gång de har sex. Främmande föremål, t. ex. kroppsdelar och sexleksaker kan införa bakterier i underlivet, vilket ledde till infektion.

Tvätta regelbundet

Sköljning av slidan regelbundet kan hjälpa till att förhindra BV infektion för vissa kvinnor. Gemensamma tider då skölja vagina med varmt vatten skulle vara användbart efter kön, efter bad eller efter bearbetning ut.

Previous:nothing Next:hur man ska behandla hudutslag Poison Ivy, snabbt

Relaterade artiklar


 • nödhjälp för varm blinkar
 • orsakerna till svår mensvärk
 • örter som hjälp under klimakteriet
 • gravid symtom vid 16 veckor
 • vad man inte ska äta innan ett blodsocker test
 • övning borrar för homeschooled barn
 • hur man kan sluta röka med plåster
 • vecka 29 graviditeten information
 • övningar för att minska magen och övre abs
 • hur är det lymfatiska systemet relaterade till kardiovaskulära systemet?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com