biverkningar av panoxyl

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-26
Panoxyl, en populär form av bensoylperoxid medicin, används för att behandla akne. Det skapar en antibakteriell effekt på huden och har en uttorkande påverka som gör att por-blockerande material såsom överflödig olja, smuts-och makeup och spolas bort lätt från huden

Allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar till Panoxyl innefatta allergisk reaktion som kommer att resultera i ett utslag eller nässelfeber, svullnad av ansikte, läppar, svalg och /eller tunga som samt andningssvårigheter. Allvarliga biverkningar kan också inkludera svår sveda och stickande känsla i huden liksom överblivet crustning och blåsor på huden.

Milda biverkningar

Vanliga, mindre allvarliga biverkningar är milda stickningar, klåda, sveda och stickande känsla av huden. Din hud kan också ha ökat rodnad inom områdena behandling. Irritation, torrhet och /eller fjällning av huden också normalt förekommer vid den första användningen av läkemedel men avtar inom tre veckor. Lindriga biverkningar är i allmänhet avhjälps genom att minska doseringen och tidsintervall ansökan.

långsiktiga biverkningar

Panoxyl och bensoylperoxid är populära behandlingar för tonåringar, men de som fortsätter att använda läkemedlet i vuxen ålder och för lång tid kan ställas inför biverkningar ännu inte fastställts. FDA har klassificerat Panoxyl och andra bensoylperoxid produkter peroxid som en kategori III-produkt eftersom de har ännu inte avgöra om produkten orsakerna skadliga effekter om de används på lång sikt. Som med alla mediciner som långsiktiga biverkningar som ännu inte fastställts, använd din eget omdöme samt råd från din läkare innan långvarig användning.

Överväganden

Om du är gravid, rådgör med din läkare innan du använder Panyoxyl eller någon annan produkt som innehåller bensoylperoxid. Panoxyl är en kategori C medicin och det är okänt om det orsakar någon skada ett foster eller om det är passerat mjölk under amning.

Missuppfattningar

Panoxyl inte kommer att ge omedelbara resultat och istället kan ta upp till sex veckor för att visa effekter. Din hud kan ta tre veckor att anpassa sig till läkemedels biverkningar såsom rodnad, torkning och peeling. Din akne kan tyckas att bli värre innan det blir bättre med hjälp av Panoxyl, och om förbättring är inte självklart av sex veckor, kontakta din läkare för vidare behandling.

Varning

Använd inte extra hud produkter på områden som du behandlar med Panoxyl utan att rådfråga läkare. Hud produkter som innehåller salicylsyra, tretinoin, svavel, resorcinol, stora mängder alkohol eller är slitande och alltför torkning kan orsaka mild till svår hudirritation. Undvik att Panoxyl kommer i kontakt med dina kläder, sängkläder material och hår att förhindra blekning och missfärgning.

Previous:nothing Next:sunda matvanor på lägret

Relaterade artiklar


 • Hur kan nattljusolja ägglossning olja hjälp?
 • Hur får man en frisk lever
 • skäl för värmevallningar än klimakteriet
 • Så för att lindra förstoppning med lätt rättsmedel
 • Hur man söker efter läkare
 • faderskap testprocessen
 • hur du tar en andningsfrekvens
 • Sign & symtom på mässling
 • åksjuka hos barn
 • ansiktsservetter fakta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com