brusten disk behandling

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-01
Brast diskar är en vanlig skada i samband med åldrande. Ryggraden består av 33 kotor separerade med tuffa brosk diskar. Runt varje disk är ett hårt yttre skal, och inne i det, en geléartad vätska. Varje kota och disk omger nerverna i ryggmärgen. Unga människor drabbas ibland av en brusten disk efter betydande skada eller olycka. Äldre människor upptäcker att de kan spricka diskar lättare eftersom vätskan i disken börjar minska när vi åldras

Du behöver:.
Läkaren.
Finansiella planerare.

Behandla Ruptured diskar börjar med förebyggande

Ruptured diskar har flera orsaker. Dessa omfattar plötsliga effekter som krossar diskar, lyfta eller bära någonting som är för tungt, och repetitiva rörelser som slits diskar över tiden.

Degeneration samband med åldrande gör disken svag, men det är rörelse som tekniskt orsakar skada. För att förhindra spruckit diskar, lära sig att lyfta och bära objekt med benen mer i stället för enbart i ryggen och hur man kan balansera belastningar så att du inte mager som du lyfta och flytta tunga föremål. Var uppmärksam på repetitiva rörelser som orsakar din rygg att värka, och positioner du har under en lång tid. Till exempel sitter med dålig hållning i flera timmar varje dag kan allvarligt skada din ryggrad.

Det är viktigt att notera att ha en brusten disk inte utesluter dig från att ha en andra eller tredje skadad disk över tiden. I själva verket är det precis tvärtom.

Flesta Ruptured diskar läka på egen hand

Mest spruckit diskar, Obehandlat kan läka på egen hand så länge som det beteende som orsakat dem är avslutad. Det är viktigt att förstå att disken och kotor är inte källan till smärtan från en brusten disk. Smärtan kommer från tryck mot ryggmärgen från den skadade disken. Som disken läker försvinner smärtan. Detta helande process kan ta upp till sex månader, under vilken tid läkare fokus på smärtlindring.

Behandlingen kan innefatta smärtstillande medel, muskelrelaxantia, övningar för att lindra trycket och starka rekommendationer att vila tills skadan har läkt. Därefter övningar för att stärka mage och rygg kan föreslås, eller sjukgymnastik kan vara föreskriven i syfte att säkerställa att kroppen är beredda att hindra reinjury.

Kiropraktorer Kan erbjuda smärtlindring

Kiropraktorer inte är läkare som har gått i läkarutbildningen eller uppehållstillstånd, men de har ofta en omfattande utbildning i att behandla ryggbesvär. Kiropraktorer använder sina händer för att manuellt justera ryggraden, och ibland använder utrustning för att hjälpa sträcka kroppen att ta bort trycket från ryggraden. Många människor med brustna diskar hitta kiropraktorer kan ge drogfri smärtlindring av ryggsmärtor.

Det är viktigt att notera att kiropraktisk behandling inte får orsaka smärta. Över-aggressiv manipulation av ryggraden och tillbaka kan leda till allvarliga personskador.

Kirurgi

I cirka 10 procent av fallen är operation krävs för att lösa problem med spruckna skivor. Detta inträffar vanligtvis när disken så har skadats att det inte längre utgör en barriär mellan två kotor. I detta fall kan ryggraden vara smält så de inte längre rör sig i förhållande till varandra. Detta bidrar till att eliminera smärta, utan också minskar rörligheten.

Kirurgi för en brusten disk fokuserar vanligtvis på att avlägsna skadade disken material från mellan kotorna. I vissa fall kirurgi kommer att kräva ändring av kotor själva.

De flesta läkare överväga operation en sista utväg för att behandla spruckna skivor eftersom det finns allvarliga risker i samband med förfarandet och kostnaderna-både ekonomiskt och återhämtning -. vara oöverkomliga

Glucosamine och kondroitinsulfat?

Vissa studier har visat att glukosamin och kondroitinsulfat kan förhindra degeneration av diskarna över tiden, vilket bidrar till att avvärja spruckna skivor. Tala med din läkare eller apotekspersonal om du använder dessa over-the-counter tillskott om du lider ofta av spruckna diskar.

Previous:nothing Next:faderskap testprocessen

Relaterade artiklar


 • hur man gör en fullständig hem behandling för huvudlöss
 • hur man läser pediatriska resultat blodprov
 • sova positioner för bättre matsmältning
 • hur man använder desinfektionsmedel och antiseptiska medel
 • hur man använder vagitorier
 • värmevallningar kontroll & lindring
 • process skelettmuskeltillväxten
 • biverkningar av methylpred
 • tips om sorg rådgivning
 • humörsvängningar under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com