de goda effekterna av kolesterol

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-24
Kolesterol kan vara både onda och goda. Kolesterol produceras naturligt av kroppen, men påverkas också av kost och ärftlig. En överproduktion av dåligt kolesterol kan orsaka eller öka risken för hjärtinfarkt, stroke eller hjärtsjukdom. Emellertid kan en underproduktion av det goda kolesterolet kan också orsaka samma biverkningar

Du behöver:.
Sportutrustning
. Skala.
Familj-progress logg.
Belöningar.

kolesterolvärden

HDL anses vara goda kolesterolet. Högre HDL är därmed anses vara fördelaktigt att hålla kroppen frisk. Den idealiska HDL nivån är 60 mg /dL. För män är den genomsnittliga HDL-nivå mellan 40 och 50 mg /dL. För kvinnor var den genomsnittliga HDL-nivåer mellan 50 och 60 HDL. Nivåer under 40 hos män eller 50 hos kvinnor anses vara hög risk HDL nivåer.

Vad är det goda kolesterolet

HDL, eller det goda kolesterolet, står för hög density lipoprotein. Detta HDL-kolesterol utgör cirka 1 /3 av den totala kolesterol i blodet. HDL har en positiv effekt på kroppen. Det minskar risken för hjärtsjukdom och risken för en hjärtattack. Det kan också vända några av pulsådern blockerar eller andra farliga effekter av LDL (det dåliga kolesterolet).

Vad gör HDL oss göra?

Experter tror att HDL kan transportera kolesterol från artärer i stället för till hjärtat, som LDL-kolesterol. Det har spekulerats att HDL flyttar denna kolesterol till levern istället, där det avlägsnas från kroppen som annat avfall. Vissa läkare tror också att HDL kan bromsa ackumulering av kolesterol på arteriella plack och därmed bromsa ackumulering av kolesterol i hjärta eller blodkärl. Nivåer av HDL under 40 mg /dL öka risken för hjärtsjukdom som en följd av dessa egenskaper, medan höga levesl minska risken.

HDL och högt kolesterol

Experter är inte säker på hur mycket HDL krävs för att motverka höga nivåer av LDL (dåliga cholesteroles) och trigylcerides. Är dock enighet om att höga HDL-nivåer en negativ riskfaktor och kan minska risken för hjärtsjukdom som orsakas av höga LDL nivåer.

Andra effekter av HDL

Höga nivåer av HDL eller bra kolesterol har också använts som ett verktyg för att diagnostisera det metabola syndromet. Eftersom metabolt syndrom kan leda till en hjärtattack, testning för HDL är användbart för att förutsäga denna sjukdom. Nivåer av HDL under 40 mg /dl för män och 50 mg /dl för kvinnor kan tyda på att patienter i riskzonen och behöver övervakas.

Enligt Lymfom Focus, kan höga HDL-nivåer bidrar också till att bevara funktionen hjärncell och förebygga mot mental nedgång hos äldre.

Previous:nothing Next:drog ingripande instruktioner

Relaterade artiklar


 • kalender preventivmedel
 • tidigt graviditetstest & falska negativa
 • om osteopater
 • hur man förlorar magen fett efter graviditeten
 • Hur man känner igen äggstockscancer symtom
 • Kan gravida kvinnor byta lådor kattsand?
 • skälen för magen fett
 • negativa effekter av p-piller på ett foster
 • bäcken tilt övningar under graviditeten
 • vaccin biverkningar hos spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com