den bästa tiden att bli gravid

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-10
Enligt fertilityfriend. com, är en kvinna oftast mest fertil tre dagar innan ägglossningen och inom 24 timmar efteråt. Den bästa tiden att ha samlag som kan leda till graviditet är under denna period med hög fertilitet. Den svåra delen är att räkna ut exakt när ägglossningen inträffar, eftersom det är olika för varje kvinna. Här är några tips för att avgöra när du kommer ägglossning

Följ din menscykel

Efter hemmastadd med din menstruationscykel, kan du räkna ut när du har ägglossning. Observera hur många dagar finns det i din cykel som inleds med den första dagen av din mens och slutar med den första dagen av din nästa period. (Den amerikanska Graviditet Association hävdar att den genomsnittliga kvinnans cykel är mellan 28-32 dagar men kan vara längre eller kortare. ) När du vet hur många dagar i din cykel, kan du uppskatta när du kommer att ägglossning genom att räkna bakåt 12-16 dagar från dagen för nästa förväntade period. Denna period kommer att vara den bästa tiden att ha samlag och eventuellt bli gravid.

Iaktta din livmoderhalssekret

Under hela menstruationscykeln, ditt livmoderhalssekret ändras beroende på vad som händer i din kropp. Som ägglossningen närmar sig, du livmoderhalsen kommer att framgå, stretchig och hal-ungefär som det vita på ett rått ägg. När du ser denna typ av cervixmucosan bör du börja med samlag. Denna typ av livmoderhalssekretet är tänkt att hjälpa spermierna färdas upp genom livmodern till äggledarna och möta ägget.

Observera din basala kroppstemperatur

din basala kroppstemperatur (BBT) är den lägsta temperaturen i kroppen i ett vilande tillstånd. Runt ägglossningen kan din BBT stiga med 0,4-1,6 grader. Enligt babyhopes. com, är den bästa tiden att bli gravid 2-3 dagar innan denna temperatur spike inträffar. Du kan uppskatta när denna stegring kommer att ske genom att hålla koll på dina BBT på en daglig basis, för ett par månader. För att göra detta måste du köpa en BBT termometer, hålla den bredvid sängen, och kom ihåg att ta temperaturen första sak varje morgon-även innan du har fått upp. Spela in dina temperatur och observera mönster. Om din temperatur skift går upp minst 0. 4 grader i mer än tre dagar, är chansen att du har ägglossning, och borde ha haft samlag 2-3 dagar innan skiftet.

Previous:nothing Next:regler för Medicare & hospice

Relaterade artiklar


 • hur man förstår vad som orsakar svimning efter att ha ätit
 • farorna med att ta Ipecac sirap
 • hur man använder dostinex
 • Vilken är den bästa tiden att försöka bli gravid?
 • hur man beräknar kcal
 • fokus övningar för barn
 • fostrets utveckling i vecka 26 av graviditeten
 • hur att vara frisk på college
 • åksjuka hos barn
 • hur A-vitamin hjälper ditt hår
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com