drog ingripande instruktioner

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-24
Ett ingrepp är ett möte där en grupp människor uppmuntra en missbrukare att söka hjälp för destruktiva beteenden, vanligtvis under överinseende av en utbildad interventionistisk eller drogmissbruk rådgivare. Drug insatser specifikt som är beroende av olagliga substanser och alkohol. Det finns flera modeller för att utföra ett läkemedel ingripande, med den konfrontativa metod är en av de vanligaste

Ursprung och mål

En modell till konfronterande intervention undersöktes först på 1970-talet av intervention specialist och en av grundarna av The Johnson institutet, Vernon Johnson. I sin bok, intervention, fastställs Johnson de fyra komponenterna i en framgångsrik intervention. Dessa inkluderar att visa kärlek och omtanke för missbrukaren, kommunicera hur hans missbruk har påverkat varje medlem personligen, begära ett engagemang för nykterhet och, kanske viktigast, inrättande av en följd eller "bottom line" om han vägrar behandling.

Planeringsstadiet

tillräcklig planering är avgörande för framgången av en insats. Det första steget är att välja en lämplig behandling anläggning utbildas i att hantera den beroende specifika problem. Detaljer som packning väskor och arrangera transport till anläggningen bör också hanteras vid denna tid att göra övergången så smidig som möjligt.

En annan viktig del av planperioden är det första mötet, eller "pre-insats. " Detta omfattar oftast människor närmast missbrukare och en professionell interventionistisk eller narkotika rådgivare. Här kommer du upprätta individuella resultatsiffror och förslaget korta brev som beskriver hur missbrukaren beteenden har påverkat varje grupp medlemmen personligen, som är avsedd att tvinga missbrukaren ur hennes komfortzon och framkallar omedelbara åtgärder.

Intervention

Spänningarna kommer sannolikt vara hög, men det är viktigt att hålla syn av dina viktigaste mål --- spara en älskad liv. Läggning skyller och göra anklagelser kan vara skadligt för insatsens framgång. Från det ögonblick han kommer in, gör ämnet känns så bekväm som möjligt genom att försäkra honom om att detta är en kärleksfull gest, inte en attack.

När alla sitter ner, bokstaven behandlingen kan börja. Detta är din chans att uttrycka exakt hur missbrukaren beteende har påverkat ditt liv. Botten rader kan presenteras när som helst och bör anges i en lugn, matter-of-fact ton för att förhindra ytterligare konflikter.

Efter att han är accepterad behandling, eskort ämnet till den utsedda anläggningen direkt. Dela kramar och avsked är bra, men någon ytterligare diskussion om "hur's" och "varför har" om hans beslut att få hjälp bör undvikas. I händelse av att han vägrar behandling eller faller ut i förtid, skall alla botten linjer ska följas strikt tills han går med på att villkoren för intervention.

Previous:nothing Next:rådgivning tekniker för fetma hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man handskas med allergi säsong
 • hur man kan bli av en kall och ont i halsen utan medicinering
 • graviditet symptom på 17 veckor
 • hur man förebygger feberkramper
 • Vilka är fördelarna med proteinshakes för kvinnor?
 • hur man sparar pengar på eyelasses och kontaktlinser
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
 • progesteron effekter på ett embryo
 • sjösjuka behandling
 • hur man ska hantera problem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com