effekten av rökning på tonåringar

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-06-02
Den amerikanska Lung Association och Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har uttalat att varje dag över 6000 personer under 18 år röker sin knytnäve cigarett. Av dessa 6000 personer nästan hälften av dem kommer att bli vanerökare som röker dagligen. Detta innebär att cirka 4,5 miljoner tonåringar som är mellan 12 och 17 år är aktuella, regelbundna rökare. Fler och fler tonåringar blir beroende av rökning, eftersom de helt underskattar beroendeframkallande nikotin i cigaretter. Röka för tonåringar kan påverka allt från hur de ser ut, luktar och ännu viktigare deras hälsa

utseende och lukt En tonåring som röker regelbundet kommer att börja märka att inte bara deras tänder gulnar utan också deras naglar kommer att bli en oattraktiv gul. Detta händer på grund av nikotin i cigaretter som förs in i tonåringens kropp. Rökning orsakar också att du luktar som en askkopp. Cigarettrök fastnar i kläder, hår och din kropp. Rökning kommer också att orsaka en person att ha dålig andedräkt tillsammans med en ökad risk att få karies.

Cancer

Röka cigaretter kan orsaka cancer, som enligt Center of Disease Control and Prevention är den näst vanligaste orsaken till död. Rökning kan leda till mer än bara lungcancer. Rökning kan också orsaka munhålan, cancer i struphuvudet, cancer i matstrupe, livmoderhalscancer, njurcancer, cancer i bukspottkörteln, cancer i urinblåsan, cancer i magen och även acutemyeloid leukemi. Rökare som börjar röka i tonåren löper större risk att bli offer för en av dessa cancerformer.

Energi

En tonåring som röker kommer att påverkas av det faktum att cigarettrök orsakar en minskning av energi. Detta innebär att den energi som tonåring en gång hade för efter skolan aktiviteter såsom idrott inte längre där. En tonåring kan befinna sig mindre benägna att orka kunna delta och kan så småningom avsluta verksamheten tillsammans.

Depression

Enligt Josepha Cheong, M. D. , Michael Herkov, Ph. D. och Wayne Goodman, MD, ny forskning tyder på att det kunde vara något i cigarett eller cigarettrök som har egenskaper ett antidepressivt läkemedel. Detta innebär att rökning kan orsaka en tonåring att vara deprimerad som leder till bristande motivation, brist på lust att vara med kompisar och för att lyckas i skolan. Förutom depression National Library of Medicine uppger också att tonåringar som röker är mer mottagliga för ångestattacker och panikattacker.

Alkohol-och drogforskning

National Library of Medicine också att tonåringar som röker löper större risk att engagera sig med droger och alkohol. Inte bara droger och alkohol olagligt för tonåringar men också öppna upp en helt ny uppsättning hälsoproblem och deras effekter på en tonåringar hälsa.

Previous:nothing Next:halsont behandling under graviditet

Relaterade artiklar


 • botemedel för en baby mage virus
 • hur är virus som heter?
 • kalender preventivmedel
 • behandlingar för pålar under graviditeten
 • graviditet vid 30 veckor
 • övningar för män att förlora magen fett
 • candida tropicalis symtom
 • stadier av nyfödda utveckling
 • växtbaserade behandling för klimakteriet
 • definiera en skala berg balans
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com