effekterna av percocet drogmissbruk

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-16
Percocet är en kraftfull narkotiskt analgetikum som förskrivs av läkare mot måttlig till svår smärta. Denna medicin är en kombination av paracetamol och oxykodon och är medlem av opioiden familjen, vilket gör det mycket beroendeframkallande och lätt att missbruka. Även om Percocet har en så hög potential för missbruk är det viktigt att notera att missbruk och beroende är två skilda frågor och måste behandlas som sådan även om många av de resulterande effekter kan vara densamma för båda situationerna

Tidiga effekter

oxikodon som finns i Percocet syntetiserades första gången i Tyskland 1916. Freund och Speyer vid universitetet i Frankfurt syntetiserade drogen som ett alternativ till morfin, kodein och heroin i hopp om att det skulle orsaka mindre beroende. Tyvärr var det endast delvis framgångsrik som den nya medicinen var nästan lika vanebildande på grund av dess opioid egenskaper.

Fysikaliska och kemiska

På en fysisk och kemisk nivå, stimulerar Percocet den "belöning" i hjärnan. När läkemedel används eller missbrukas för en längre tid, risken att bli beroende ökar i flertalet människor på grund av denna kemisk förändring av hjärnans funktion. Två till tre veckor vid Percocet anses utökad användning och kan orsaka kraftiga cravings medan ytterligare stimulera hjärnans "belöning" system. Andra fysiska effekterna av missbruk är långsammare andning, förstoppning, klåda och illamående.

psykologiska och känslomässiga

Förutom de fysiska effekter, har missbruk av Percocet uttalad psykologiska och känslomässiga effekter. Även om man inte missbrukar Percocet av fysiska skäl är psykisk misshandel vanligt. Percocet är ett effektivt smärtstillande eftersom det blockerar hjärnans receptorer smärta, vilket ofta resulterar i en känsla av eufori som kan leda till psykiskt beroende. Effekterna av psykologiskt baserade Percocet missbruk omfatta skam, ånger och skuld över övergrepp och beteenden kan ha orsakat.

sociala

När det gäller familj, vänner, social eller arbetssituationer, kan Percocet missbruk få dramatiska effekter. Det kan orsaka en försämring av nära personliga relationer såsom äktenskap, vänskap och föräldrar till barn bindning. Percocet övergrepp kan också störa arbetsresultat och i vissa fall kan leda till förlust av ett jobb. I många situationer dessa sociala effekter kan förvärra de fysiska och psykologiska effekter.

Nationwide

Effekterna av Percocet missbruk touch allas liv, även de som aldrig haft någon kontakt med drogen. Narkotiska övergrepp i Amerika kostnader skattebetalarna miljarder dollar per år i vårdkostnader, straffrättsliga system kostnader och behandlingskostnaderna centrum. Dessutom är denna utbredda missbruket kopplat till en stor del av de stora brotten i Amerika inklusive våldsbrott som mord och överfall.

Previous:nothing Next:naturlig lindring av modersmjölksersättning gas

Relaterade artiklar


 • hur man får tillbaka din kropp efter en bebis
 • hur man använder älska terapi för att sluta röka
 • hur man använder mellanstolpar
 • Hur sluta röka cigaretter
 • parasit rengöra för barn
 • varför barn bör utöva
 • hur man rengör en nätansluten öra
 • hur du håller ditt barns hjärta friskt
 • hälsosamma mellanmål för skoleleverna
 • biverkningar av flekainid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com