ergonomiska tips för kontoret

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-09
Ergonomi är läran om kroppens möjligheter att minska skador och stammar. Den kan tillämpas på alla arbetssituation, från löpande bandet arbete för porto transportörer att lastbilschaufförer. Men eftersom de flesta av oss arbetar för åtminstone en del av vår dag vid en dator, kan du vara intresserad av några av de saker vetenskapsmän och ingenjörer har nyligen fått reda på att ibland motsäger traditionell visdom

Eyes and Neck

Eye stam kan orsakas av alltför ljus kontrasten mellan en datorskärm och omgivande ljus och färger. Allt som får dig att kisa eller ändra dina distans kan också orsaka ansträngda ögon, såsom små teckensnitt eller bilder, otillräcklig belysning eller ljusstyrka, och datorskärm avstånd. Undvik att arbeta där ljuset är riktad mot dina ögon, vilket kan innefatta fönster. Eyes trötthet också med för mycket fokus på ett avstånd, så var 20 minuter, fokusera på något 20 meter bort. Eye fokus och nacke kan förbättras genom att placera en dator bildskärm 20 till 50 grader under horisontalplanet (ögonhöjd) och så långt bort som möjligt med bibehållen läsbarhet. Om hakan är lodrätt bakom höfterna, kan du luta för långt bak.

Händer och armar

Karpaltunnelsyndrom är bara en av flera inflammationer som kan uppstå från repetitiva och felaktiga arbetsställningar. Tangentbord bör vara armbågshöjd eller under och lutande i samma vinkel som underarmarna så att handlederna vistelse raka (inte böjda). Tangentbord och mus kan finnas i början av ditt skrivbord eller längre bort om Bordet är över armbågar, och båda bör vara på samma avstånd från dig. Handled kuddar framför dem kan bidra till att stödja handlederna. Flera alternativa tangentbord mönster (t. ex. split, negativa-backen eller tält tangentbord) kan minska stammen, men det bästa rekommendation är att undersöka din egen bekvämlighet med dem.

Tillbaka och underkropp

form och höjd Stolen kan påverka din komfort på flera sätt. Om sätesplattan (den del som du sitter på vertikalt) lutar nedåt något, det kan lindra trycket på din ryggrad. När du skriver, inte vila inte armarna på armstöd, eftersom fri rörlighet är viktigt. Tänk dig en svankstöd att lägga till stöd för korsryggen, om du befinner dig slouching. Ryggstödet bör ge dina knän att fullt ut framsidan av sätesplattan. Om dina fötter är platt på golvet och höfterna är på om nivån på dina knän, är din sitthöjd korrekt.

Previous:nothing Next:koloskopi tips

Relaterade artiklar


 • hur till göra min menscykel ljusare
 • placenta previa behandling
 • hur man stanna hydrerade under sommarmånaderna
 • lämpligt organ mekanik: lyftteknik
 • hur man handskas med allergi säsong
 • hur man gör insidan av låren övningar med en boll
 • användning av vagitorier
 • hur man kan öka spermieproduktionen och chansen att bli gravid
 • naturliga baby schampo recept
 • biverkningar av flekainid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com