exempel på goda bakterier eller svampar som gynnar människor

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-06
Inte alla bakterier och svampar är dåliga. De flesta bakterier är ofarliga och vissa är till nytta. Likaså finns det vissa svampar, speciellt jäst, som är användbara för människor och kan bidra till att främja god hälsa. Många av dessa goda bakterier och svampar stödet i matsmältningen. Andra används i livsmedel och läkemedel. Under senare år har goda bakterier och svampar börjat användas som tillsatser eller tillägg för att främja matsmältningen

Lactobacillus Medlemmar av Lactobacillus familjen finns i människans mag-tarmkanalen. Den mest kända av de lactobaciller är Lactobacillus acidophilus, ofta kallad endast acidophilus. Acidophilus har visat att hjälpa matsmältningen, det hjälper till att bryta ner laktos och andra sockerarter i matsmältningssystemet. Acidophilus är populär som ett komplement och kan hittas i de flesta droger och butiker näring i kapselform. Plus, acidophilus bryter laktosen till mjölksyra. Den sura miljön detta skapar i tarmen hjälper hämmar tillväxten av skadliga bakterier. Lactobacillae har även andra användningsområden. De används för att göra många fermenterade livsmedel, såsom pickles, ost, yoghurt, surkål, öl och vin. Studier har visat att medlemmar av Lactobacillus familjen har anti-inflammatoriska och anti-tumör egenskaper, och ytterligare forskning görs inom detta område.

Bifidobacterium

bifidobakterier, liksom Lactobacillae, finns naturligt i människans tarm . De stöd också i matsmältningen. Vissa märken av yoghurt är gjorda med bifidobakterier eftersom de är tänkt att hjälpa främja regelbundenhet och stärka immunitet. Bifidobakterier har visat sig ha anti-tumör kvaliteter och studeras som en möjlig behandling för vissa typer av cancer.

Penicillum

Av alla typer av välgörande svampar, är Penicillum säkerligen den mest kända. Penicillum, som är en släkting till mögel som ofta finns på gammalt bröd, är den aktiva ingrediensen i penicillin. Penicillin revolutionerat medicin när det upptäcktes att ha starka antibakteriella egenskaper. Sjukdomar som var tidigare förödande, såsom syfilis och bakteriell lunginflammation, kan behandlas snabbt och effektivt med penicillin. Även penicillin effekt har blivit något mindre av vissa skadliga bakterier utvecklar motståndskraft mot det, är penicillin fortfarande används i stor utsträckning som ett antibiotikum.

Saccharomyces cerevisiae

Saccharomyces cerevisiae är mer allmänt känd som bryggeriets eller bagerijäst. Om du någonsin har bakat en limpa bröd, har du troligtvis stött på den här svampen. Denna typ av spirande jäst används i många bakverk och öl-i själva verket namnet "cerevisiae" härstammar från det latinska ordet för öl. Det är det som gör upphov bröd deg och öl jäsa och vänder champagne. Det är också använts medicinskt som en behandling av diarré, särskilt diarré orsakad av användning av antibiotika.

Andra bakterier och andra förmåner

Förutom de bakterier som förekommer i den mänskliga kroppen, det finns några bakterier som är till nytta i andra sätt. Nyttiga bakterier används ofta i jord-och vattenbruk för att främja växters hälsa och rent vatten. Till exempel, fiskodlare och ekologer ofta lägga blandningar av goda bakterier till dammar. Dessa bakterier hjälper till att kontrollera alger, klara upp gifter och hålla vattnet kemiska balans där den borde vara. Även fisk entusiaster kan köpa nyttiga bakterier lösningar till lokala djuraffären att hålla sina akvarier ren och sina husdjur friska.

Previous:nothing Next:hur man kan stoppa en blodig näsa med ut klämmande

Relaterade artiklar


 • Var ska avfuktare användas?
 • hur man kan stoppa plåga dig själv med att vilja sluta röka.
 • växtbaserade behandlingar för degenerativ disksjukdom
 • övning borrar för homeschooled barn
 • viktminskning tips för barn
 • sicklecellanemi i spädbarn
 • hur man köper organ magneter för ångest
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • vad som väntar när 16 veckor gravid
 • HLR steg för spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com