förebyggande i barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-02
Förebyggande åtgärder för drogmissbruk bör starta i barndomen. Utbildning och kunskap är nyckeln till att informera barn i alla åldrar om farorna med droger och resultaten av dess användning. Att veta vad man ska säga och när du ska säga det är också viktigt. Föräldrar, vårdgivare, lärare och andra barn-vårdgivare bör känna till grunderna för drogförebyggande att nå unga sinnen när de är mest lättpåverkade

DARE

DARE (Drogmissbruk motstånd utbildning) Programmet är ett utmärkt exempel på hur framgångsrik utbilda barn tidigt om farorna med narkotika och narkotikamissbruk. Enligt denna statligt sponsrad organisation har den nått 75 procent av skoldistrikt i USA efter starten i Los Angeles 1983. D. A. R. E. Programmet poliser lära barnen från dagis till 12: e klass hur man motstå grupptrycket och leda full och drogfria liv.

För en DARE Programmet skall väckas, skolan överintendent och polischefen eller länsmannen i ditt samhälle måste underteckna en skrivelse med önskan om att starta programmet på skolan. I skrivelsen ska skickas till D. A. R. E. Amerika högkvarter. Blanketten kan laddas ned via en länk på DARE webbplats. Brottsbekämpande myndigheterna kommer sedan att utbildas och därefter kommer programmet att inledas.

Prata med dina barn

Direkt kommunikation mellan föräldrar och deras barn är en annan viktig aspekt för att förebygga drogmissbruk bland barn. Det räcker inte med att predika farorna med droger, men berätta för dina barn att du älskar dem och inte vill att de ska bli sårad. Öppet diskutera droger med dina barn och inte vara rädda för att besvara alla eventuella frågor de har om droger och missbruk. Diskutera grupptryck och låt dem veta att du också kände grupptrycket när du var deras ålder. Relatera till dem på alla nivåer och låta dem veta att de inte är de första som ställs inför frågor om droger eller alkohol i deras liv.

Koll på hur barnen

Många föräldrar är tveksamma till att "spionera" på sina barn . Du bör dock övervaka vilka deras vänner är och sätta gränser för vart de går, hur länge, och fråga vad de gör när de är med vänner eller i skolan. Klart definiera "husets regler" och sedan hålla sig till dem. Viktigast vara en god förebild för dina barn. Uppmuntra dina barn att checka in med dig när de är ute med vänner. Detta bör också gå åt båda hållen. Låt dem veta vad du gör, om du förväntar dig dina barn så att du vet vad de gör. Låt dem veta om du kommer för sent. Respekt och hövlighet går åt båda hållen.

Previous:nothing Next:hur man kan planera för vården av en äldre

Relaterade artiklar


 • vad som väntar när 16 veckor gravid
 • seborroiskt eksem hos spädbarn
 • hur man använder antiseptika
 • Vad kan antimykotika orsaka?
 • hem rättsmedel för snarkning
 • Vikten av dricksvatten under graviditeten
 • biverkningar av Risperdal medicinering
 • glaukom hos barn
 • snabbaste sättet att bli gravid
 • hur bli gravid genom att förstå konventionell infertilitet diagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com