förklara menstruationscykeln

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-20

menstruationscykeln

En cykel i menstruationen börjar från början av en period, till den första dagen i nästa cykel. I flesta kvinnor är i genomsnitt cykel inom 28 dagar. Däremot kan en cykel variera allt från 21 till 35 dagar hos vuxna kvinnor. I tonårsflickor kan en cykel sträcker sig från 21 dagar till 45 dagar.

Vad som händer

Eftersom kroppen förbereder sig för att släppa ett ägg, är nivåerna av östrogen ökat. Som östrogen ökar, blir slemhinnan i livmodern tjock. Runt den 14: e dagen i kvinnans cykel är ett ägg släpps i en process som kallas ägglossning. Ägget kommer sedan att resa genom äggledarna till livmodern.

Förberedelser för graviditet

När ägget färdas genom äggledaren, är livmodern förberedd för en eventuell graviditet. I händelse av att ett ägg befruktas kommer ett ägg att bli implanteras i livmoderväggen. Men om ett ägg är inte befruktade, ägget börjar falla sönder.

Menstruation

När en graviditet inte sker, kommer östrogen sjunker. Den livmoderslemhinnan därefter skjul. Blod är sedan kasta genom vaginala kanalen. Beroende på person, längden och mängden blod utgjutit kommer att variera. En period kan vara från fem till sju dagar.

När det händer

Alla tjejer utvecklas olika när det gäller menstruation. Enligt Mayo Clinic kommer flickor brukar få sitt första perioden inom två år utveckla sina bröst. Unga flickor också normalt börjar sina perioder inom ett år när deras mor utvecklat hennes. En ung flicka kan också uppleva en vit, tjock ansvarsfrihet månader före sin första period. Detta är inget att oroa sig, eftersom detta är bara ett varningstecken.

Komplikationer

Hos vissa kvinnor kan det förekomma problem i samband med menstruation. Amenorré är när en tjej har inte haft en period av 15 år, eller när kvinnor inte har tid för mer än 90 dagar, trots att de har haft dem tidigare. Dysmenorré är en smärtsam period som präglades med svåra kramper och kraftiga blödningar. Onormal blödning kan behöva kontrolleras av läkare eller sjuksköterska. Onormal blödning kan inkludera kraftiga blödningar, långa perioder och perioder som är tätt, eller blödning mellan menstruationerna. Detta kan vara ett tecken på ett sjukdomstillstånd som muskelknutor, polyper eller cancer.

Previous:nothing Next:naturliga arbetsmarknaden förmå tekniker

Relaterade artiklar


 • botemedel för balanit
 • växande stadier av ett foster
 • hur tiden arbetsmarknaden sammandragningar
 • hur man ska behandla barneksem naturligt
 • hur man hanterar en bebis som vägrar att amma
 • bra sätt att utöva för barn
 • baby KORGVAGGA säkerhet
 • inomhus garvning råd
 • medicinering säkerhetstips
 • varför sväller fötterna upp?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com