halsont behandling under graviditet

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-02
Många mediciner är säkra att ta under graviditeten, så har ont i halsen när man är gravid kan vara frustrerande och smärtsamt att en blivande mor. Det är inte ovanligt att en blivande modern för att undvika att behandla henne ont i halsen eftersom hon inte vet vad behandlingarna är säkra under graviditeten. Det finns behandlingar som är tillgängliga för ont i halsen under graviditeten som orsakar någon skada på ett foster

Behandla orsaken till Sore Throat

En halsont orsakas ofta av dränering ner på baksidan av halsen. Trafikstockningar kan behandlas naturligt under graviditeten med hjälp av het ånga i badrummet för att rensa trafikstockningar, placera en varm, våt disktrasa över näsan, eller med en nasal skölja finns i de flesta apotek. Några over-the-counter kalla läkemedel är säkra att använda under graviditet. En gravid kvinna bör kontrollera med sin läkare eller apotekspersonal innan du tar någon medicin.

Behandla halsont Naturligtvis

Natural halsont behandlingar är det säkraste alternativet under graviditeten. En gravid kvinna kan försöka gurgla saltvatten att lugna ont i halsen. Vatten blandat med honung och citron och värms upp tills varm kan lindra några av smärta i samband med ont i halsen. En sked honung direkt kan erbjuda snabba, tillfälliga lättnader för ont i halsen och kan också hjälpa behandla en hosta om den finns på samma gång. Apelsinjuice innehåller gott om C-vitamin för att hjälpa en blivande modern komma över en halsont snabbare och kan även erbjuda tillfällig lindring från smärtan av ont i halsen.

Medication säkert att ta under graviditeten

Om naturligt behandlingar inte bidra till att lindra smärtan av ont i halsen under graviditeten, det finns medicinering tillgänglig för att ta som är säkra för blivande mammor. Den amerikanska Graviditet Association har skapat en lista över läkemedel ingredienser säkra för gravida mödrar (se referenser nedan). Medan listan är en god vägledning för blivande mammor, är det alltid bäst att diskutera medicinering med din läkare innan du tar dem. Vissa relativt säkra läkemedel inkluderar paracetamol för att behandla smärta av ont i halsen, VapoRub att behandla relaterade trängsel med ont i halsen, och de flesta hosta.

Previous:nothing Next:förebyggande i barn

Relaterade artiklar


 • vad som orsakar ungdomar missbrukar droger?
 • tips om hemvård sjuksköterskor
 • oregelbundna blödningar och klimakteriet
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • åksjuka hos barn
 • hur man använder dutasterid
 • hur du tar bort RSV från en ny dagis plats
 • placenta previa behandling
 • Hur sluta röka
 • hur att förstå om barnens hosta sirap är säkra
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com