högt blodtryck och klimakteriet

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-06-12
Högt blodtryck kan uppstå när en kvinna börjar klimakteriet. Det är behandlingsbar, men precis som om det hade orsakats av annan hälso-faktorer.

Högt blodtryck, oavsett vad orsaken kan vara farligt. Det är därför viktigt att en kvinna känna igen tecken och symtom på både uppkomsten av klimakteriet och högt blodtryck så att hon kan börja vidta nödvändiga åtgärder för att kontrollera både hälsofrågor

Betydelse

Högt blodtryck (eller hypertoni) definieras som ett blodtryck behandlingen som är 140/90 eller senare. Ett normalt blodtryck behandlingen är 120/80 eller lägre. Kvinnor som inte har haft problem med högt blodtryck innan får börja lida med den efter klimakteriet börjar. Om en kvinna som har fyllt i klimakteriet (vanligtvis mellan 45 och 50 eller har börjat klimakteriet tidigt på grund av förmildrande omständigheter till exempel avlägsnande av eller skada på äggstockarna) börjar visa höga värden blodtryck, och det finns inga andra hälsofrågor som kan orsaka höga värden blodtryck, då klimakteriet kan vara ansvarig.

Även om en kvinna inte hade några tecken på klimakteriet (värmevallningar, upphörande av perioder och torrhet i slidan är några), kan hon fortfarande vara på väg in i klimakteriet scenen. Hennes läkare kan ta ett blodprov som kommer att avgöra om östrogen nivåer i hennes kropp sjunker. Om de är, är hon troligen kommer in i klimakteriet, och uppkomsten av högt blodtryck kan då förklaras.

Identifiering

Högt blodtryck är karakteriseras av förhöjda blodtrycksmätningar. Personer som lider av högt blodtryck kan ha andra symtom, som rodnader i ansiktet, huvudvärk, yrsel och dimsyn, men för det mesta högt blodtryck orsakar inga symtom. Det är därför det kallas "den tysta döden".

Effekter

obehandlat högt blodtryck kan orsaka stroke, hjärtinfarkt och skador på hjärnan, njurar och ögon. Om man lider symtom på högt blodtryck och driver eller på annat sätt engagerade i en riskfylld uppgift, olyckor och /eller skada kan uppstå.

Fördelarna med behandlingen

Behandling av högt blodtryck hos kvinnor i klimakteriet (eller någon, för den delen) ger allmänt bättre fysisk hälsa och minska risken för stroke, hjärtsjukdom eller någon av de skador som anges ovan inträffar.

Förebyggande /Lösning

Hög blodtryck kan behandlas med låg natrium diet, motion och minskning av stress så är möjligt. Dessutom har regelbundna läkarkontroller och tar medicin blodtryck (om de föreskrivna) precis som det ska tas, så länge det behövs, kan också bidra till att upprätthålla en säker nivå blodtryck.

Kvinnor som har höga blodtryck som har bestämt sig för att vara orsakade av klimakteriet kan diskutera hormonersättningsterapi med sin läkare. Hormonbehandling kommer att lindra effekterna att klimakteriet har på en kvinnas kropp, samt lindra symtom, ibland i samband med klimakteriet.

Varning

Ört, såsom silverax, som används för att styra värmevallningar och andra symtom på klimakteriet kan orsaka förhöjt blodtryck. Om en kvinna använder växtbaserade tillägg och har inte tidigare haft problem med högt blodtryck, då avbruten växtbaserade kosttillskott kommer vanligtvis att korrigera problemet.

Hormonbehandling används också för att lindra klimakteriebesvär. Det finns vissa risker, bör dock så en kvinna som använder hormonersättningsterapi ta den lägsta dosen möjligt att uppnå tillfredsställande resultat och bör fortsätta att ha regelbundna kontroller.

Previous:nothing Next:varför myom växa?

Relaterade artiklar


 • hälsa och hygien verksamhet
 • ska du bära en behå när du sover?
 • är glykolsyra peeling säkra under graviditeten?
 • rättsmedel för stinkande fötter
 • göra alla gravida kvinnor får graviditetsillamående?
 • processen för infertilitetsbehandling
 • hur man köper ekologiska madrassöverdrag
 • vad ska du känna efter 4 veckor gravid?
 • vad är naltrexon för?
 • ryggövningar under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com