hur du justerar till neonatal intensivvårdsavdelning

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-14
Så du har fått barn och det gick inte som förväntat. Din lilla paket av glädje kan ha beslutat att komma tidigt eller gick till slut, och hade vissa problem eller komplikationer som krävs särskild omsorg

Du behöver:. .
Ett stödsystem
en positiv attityd.


1.
Så efter din leverans det första du vill göra är att vara med ditt barn. Du kan vara extremt upprörd över att det inte händer beror på dina barn tillträde till NICU. När du går först för att besöka ditt barn det kan vara väldigt överväldigande. När du går in genom dörren kommer du att få i uppdrag att skrubba händerna och armen upp till armbågen med en speciell tvål för att döda bakterier.
2.
Du kan då bli ombedd att sätta på en klänning över dina kläder. När du först gå tillbaka för att se din bebis du kommer att märka en hel del buller, starkt ljus och stora maskiner. Detta är mycket skrämmande och det ser mycket värre än den faktiskt är.
3.
Ditt barn kommer förmodligen att vara i klar plast låda som kallas isolette. Detta Isolette är utformad för att skapa en miljö ungefär som i livmodern. Den har en värmare för att hålla barnet varmt medan övervakningen hans eller hennes temperatur. Du kan märka en skinande hjärta på dina barn buken. Det är den temperatur sond som talar om för isolette hur varmt ditt barn är. Om ditt barn blir för varmt eller för kallt att isolette kommer larm till sjuksköterska så hon kan kolla dina barn temp.
4.
Sedan över isolette vanligen på väggen kommer du att märka en bildskärm som har våg formulär körs på den. Denna monitor berättar sjuksköterskor och läkare bebisarna puls, hur snabbt han eller hon andas och hur hennes syresättning är. Det finns tre klistermärken du kommer att märka på bebisarna bröstet. Dessa kallas leder. En kommer att vara vitt, rött och svart. Dessa ger övervaka information. Den normala hjärtfrekvensen för en tidigt födda barn är 130-160 bpm. Om barnet gråter eller flytta pulsen kan gå över 160 och om barnet är i en djup sömn kan det gå lite under 130. Den normala andningsfrekvensen är 30-60 slag per minut.
5.
Ditt barn kanske också behöver lite andningshjälp. De stöd som kan ges är att ha ditt barn intuberad. Det är när ett ETT (en liten klar nudel som rör) är placerad i dina bebisar munnen och går till dina barn lungorna. Detta röret kopplas sedan till en ventilator som ger ditt barn andetag. Fläkten är usaully den största maskinen förutom isolette att du kommer att se.
6.
Ditt barn kanske inte behöver så mycket stöd och kanske bara behöver CPAP som kommer att bli lång stift som går i bebisarna näsa och sitter i svalget. Mindre stöd än som syre ges via oxygengrimma. Som är liten genomskinlig plast slang som kommer att tejpas på ditt spädbarn ansikte.
7.
Det kan också vara ett starkt ljus lyser på ditt barn. Oroa dig inte detta inte skadar ditt barn. Han eller hon kan vara klädd lite glasögon så att ljuset inte stör ditt barns ögon. Detta ljus används om ditt barn är fördomsfull. Detta ljus hjälper till att bryta ner bilirubin så att det kan utsöndras i avföringen.
8.
Det finns många larm som går bort i NICU. Många av dessa alams inte gå ut för att något är fel med ditt barn. Ibland en av huvudrollerna på ditt barns bröst är inte på helt och detta kan larm. Om ett larm går av vid dina barn säng inte panick. Titta på ditt barn. Är han eller hon rosa, flytta och andning. Låt sedan amma ditt barn vet så hon kan bedöma din baby.
9.
Totalt du kan vara mest chockad över storleken på ditt barn. Han eller hon kan vara mycket mindre än du hade föreställt. Se till att du lär känna dina barn sjuksköterskor och läkare. Var inte rädd för att ställa massor av frågor och be att få tala med den behandlande läkaren varje dag för en uppdatering och planen för vård för ditt barn. Du är förespråkare för ditt barn.

Tips och varningar


 • Detta kan vara en mycket stressig tid i en förälders liv. Du kan känna dig hjälplös. Försök att prata med några nära familj och vänner om vad som händer. Låt dem hjälpa dig på alla sätt de kan.
 • Det kan vara en bra idé att ta några personliga saker att hänga i ditt barns isolette till exempel en bild, ett radband mm. så att dina barn kommer att känna din närvaro även när du inte är där. Du kan också ta en krubba radio med några avslappnande cd's och be sjuksköterskorna att spela då och då. Detta kan vara mycket lugnande för bebisen.


 • Previous:nothing Next:hur man mäter blodtrycket för att förhindra en oplanerad avbrott i arbetet av din ticker

  Relaterade artiklar


 • glaukom hos barn
 • artros behandling under graviditet
 • gynekomasti behandling
 • frågor att ställa i en graviditet tidskrift
 • över disk graviditetsillamående botemedel
 • hur man är uppe sent utan koffein
 • vad som väntar vid 28 veckor gravid
 • mänskliga parasitära Worm Removal
 • vad som orsakar en hög PSA nivå?
 • den bästa medicinen för spädbarn med sköldkörtelproblem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com