hur länge tills du kan se om du är gravid?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-30

graviditet symptom

Den vanligaste konsekvensen av graviditeten är en överhoppad period, men det finns några andra symptom också. Trötthet eller utmattning är möjligt så tidigt som en vecka efter befruktningen. Några andra tydliga tecken på graviditet svullna eller anbud bröst, mörka vårtgårdar och graviditetsillamående. När du kommer in i den första trimestern, kan du uppleva humörsvängningar, huvud och rygg värker, matbegär och matthet. Flera symtom i tidig graviditet kan förknippas med någon annan orsak. Förutsätt inte att hitta dessa symtom betyder att du är gravid.

Post-Gödsling

Din kropp kommer att förändras inom de första två veckorna av graviditeten. Dessa förändringar gör det möjligt för tester för att upptäcka om du är gravid. Både blod och urin graviditetstest mäta utsöndringen av humant koriongonadotropin eller hCG. För att skydda gulkroppen börjar en växande embryot utsöndra hCG strax efter graviditeten. Eftersom hCG är en korrekt detektor var ett embryo i sin utveckling är det primära hormon som används för att upptäcka för graviditet. Där veckor efter den sista menstruationen, det är normalt 5 till 50 millimeter internationella enheter per milliliter (mIU /ml) i blodet, och under hela graviditeten att antalet ökar till så mycket som mellan 117. 000 till 288. 000 mIU /ml.

Så identifierar

Medan det enklaste sättet att testa för graviditet är en pålitlig over-the-counter test, kan blodprover arbete snabbare och vara mer exakt. Som nämnts ovan, urin-och blodprov kontrollerar förekomsten av hCG i kroppen. Medan ett urinprov kommer att ta cirka tio dagar efter befruktningen börja vara effektiv, kan blodprov börja upptäcka graviditet så tidigt som sju dagar, men beloppet kan fortfarande ligga under minst 5 miljoner internationella enheter per ml att testet kräver. Av denna anledning föreslås det att vänta i två hela veckor innan du tar blodprov.

Det finns två olika typer av blodprover graviditet: den kvantitativa metoden kan känna av exakta mängden hCG hormon i blodet och den kvalitativa metoden som kommer att ge ett ja eller nej svar om huruvida en kvinna är gravid. Om blod eller urin är klar för tidigt, om det finns ett utomkvedshavandeskap eller om du tar diuretikum vatten piller, får dessa prov inte kunna berätta att kvinnan är gravid.

Previous:nothing Next:hur man vänja sig bära bifokala

Relaterade artiklar


 • äldreboende säkerhetsåtgärder
 • Vad är pH av saliv?
 • hur man använder Essure
 • hur man ordentligt hand om det nya tatuering
 • hur man helt enkelt vara grön
 • tidig graviditet embryots utveckling
 • graviditet skeden & trimestern
 • varför använda plast byxor?
 • hur man diagnostisera en svampinfektion
 • Hur hindrar Ted slang svullnad?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com