hur lång är tonsillektomi återhämtning?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-19

Vad är en Tonsillektomi?

En tonsillektomi är ett kirurgiskt ingrepp som ofta görs på barn för att ta bort tonsiller från båda sidor av halsen. Oftast är orsaken tonsillerna bort på grund av frekventa anfall av ont i halsen eller infektion. Det finns flera vägar för att rikta infektioner själva, till exempel en kort, lång eller en konsekvent kurs av antibiotika, eller bara väntar infektionen ut. Många gånger är dessa metoder förhindrar den oundvikliga behöver ta bort tonsillerna. Oftare än inte, är tonsillerna avlägsnas under barndomen, eftersom återhämtningen är mycket snabbare och smärtan är mycket mindre allvarliga.

Återhämtning i Barn

Eftersom kirurgi vanligtvis innebär anestesi, kommer barnet att stanna över natten, antingen eller har en flera timmar för observation. Äta mjuk mat och vätskor dricka rekommenderas för två till fyra dagar, vilket är sängliggande. Eftersom mindre mat som konsumeras, det finns en risk för dehydrering och du bör se till att barnet blir tillräckligt med vätska. Din läkare kan rekommendera ett smärtstillande medel, såsom paracetamol. Ungefär fem dagar efter operationen kommer sårskorpor från operationen faller av. Det kan finnas vissa blödning, men på grund av snabb återhämtning av barn, bör det inte vara alltför svår. En till två veckor efter operationen att barnet ska känna en 100 procent återhämtning.

Återhämtning i tonåringar och vuxna

medan tonåringar kommer att uppleva en liknande helande väg som barn, med ett par extra dagar som behövs för återvinning, vuxna får har en svårare upplevelse. Återhämtning kan ta mellan 10 och 20 dagar för en vuxen, med möjlighet till smärta i munnen i över en månad och mild till svår blödning när skorporna börjar läka. Om blödning uppstår och det slutar inte på egen hand måste du gå till akuten. Det är ett standardförfarande att stoppa blödningen, men om den är allvarlig nog, kan fler komplikationer uppstå en brist på fastande mage när anestesi. Eftersom uttorkning ökar smärta, måste du ta i så mycket vätska näring som möjligt under dagen att hålla halsont på ett minimum. Blödning är oftare ett problem när uttorkning är en faktor. Det rekommenderas att du undviker att fysisk aktivitet under minst två veckor för att säkerställa att korrekt läkning sker.

Previous:nothing Next:varför människor behöver för att sluta röka

Relaterade artiklar


 • stadier av alzhiemer sjukdom
 • hur man kan bli av en svampinfektion hos män
 • rätt sätt att administrera ögondroppar
 • Alopecia areata hos barn
 • hur man gör en fullständig hem behandling för huvudlöss
 • graviditet viktminskning tips
 • hur de ska hålla sval och säker i varmt väder
 • hur du tar bort ringar under ögonen
 • prostata infektion behandlingar
 • vad är blodtryck som mäts med?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com