hur man bygger en relation med din läkare

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-06-22
Vi vill alla ha en läkare att komma ihåg våra namn, speciellt när vi har sett dem många gånger eller att de behandlar våra barn. Dessa dagar, skulle jag säga att det är lättare för läkarna att bara behandla dig som ett tal, snarare än en person. Här är lite sunt förnuft tips som hjälper dig bygga upp en relation med din läkare

Du behöver:. .
Vänlighet
Tålamod.
Generositet.
Självsäkerhet.


1.
Vissa medicinska grupper är stora och du kan rotera genom många läkare utan att se din primära. Se till att du träffar din läkare minst en gång om året för din årliga fysiska. Detta innebär att du måste planera i förväg och ringa tidigt för att få din läkare schema. Vänta inte tills du är utanför ditt recept refill att ringa och då du kanske måste ta som någonsin läkare har en öppning. Dessutom, glöm inte att du kan be om en viss läkare när du behöver göra en sjuk tid, du behöver inte alltid bara måste gå med vem de erbjuder dig.
2.

Practice vänlighet. När du är med din läkare, vara artig att de är på en stram tidtabell, utan också fråga dem hur de är och hur deras familj är det. Ta del av saker som du pratar om, till exempel ålder och sina barns aktiviteter, och nästa gång du ser dem, fråga dem om det. Kom ihåg att läkare är också människor.
3.
Visa uppskattning. Efter min barnmorska levererade min baby och han hade tillbringat nio månader att ta hand om mitt ofödda barn, bestämde jag mig en fin present var i ordning. Det var viktigt för mig att ge en ordentlig TACK och det är ett bra sätt att bli ihågkommen som en patient som var tacksam.
4.
Var en lydig patient. Det är nödvändigt för hälsan att följa din läkare beställningar. Men, kommunicerar det också om för läkaren att du litar på deras beslut. Faktum är att om du inte litar på dem, bör du förmodligen hitta en annan läkare eller åtminstone röst er oro, snarare än bara inte gå för att blod fungera eller inte fyllning som receptbelagda att de ber dig att få.

5.
Ha tålamod. Var inte krävande när du ringer. Jag är lika otålig som nästa kille och vill ha mina provresultat igår eller mina frågor besvarade ASAP. Men att vara snippy på telefonen oavsett fattiga personal person råkar svara, inte hjälper någonting. Lita på att din läkare gör sitt bästa för att svara er i god tid.
6.
Lär känna sjuksköterskor och personalen i receptionen. De är porten djurhållare, rätt och slätt. Jag har funnit de som känner mig är mycket mer troligt att gå lite extra, än om jag vore en främling. Vet deras namn, le och vara artiga mot dem. Minst en gång om året, avhopp lite godis eller blommor för personalen och låta dem veta hur mycket du uppskattar hur hårt de arbetar. Jag garanterar att de kommer ihåg dig nästa gång du kommer in
7.
Skicka ett julkort med en bild av din familj varje år. Detta hjälper läkare och sjuksköterskor sätta ett ansikte med namn. Min barnläkare lägger alltid vår jul bild på framsidan av vår fil, så någon som behandlar oss får en snabb ögonblicksbild av vår familj. Det kan tyckas liten, men varje liten touch räknas.


Previous:nothing Next:hur man stärker dig

Relaterade artiklar


 • hur man kan övervinna rodnande
 • mat som gör ammade barnet kinkig
 • Träningstips efter graviditeten
 • hälsosamma mellanmål för skoleleverna
 • vad är etiologin av hypertoni?
 • andningsteknik
 • hur man mäter blodtrycket för att förhindra en oplanerad avbrott i arbetet av din ticker
 • hur man köper på morgonen efter-piller
 • Vilken är den bästa tiden att göra ett graviditetstest?
 • tips på lyckade IVF-behandling
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com