hur man gör det mesta av din årliga bäcken examen

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-20
En årlig bäcken examen är en viktig nyckel för kvinnors hälsa. Det kan ge tidig upptäckt av livmoderhalscancer, infektioner, och främja goda vaginal hälsa. Om du inte har haft en av 18 års ålder rekommenderas du börjar och schemalägga dem varje år därefter. Om du har aldrig haft en bäcken tentamen, kan du känna mycket ångest och att även kan leda till att du skjuta upp förfarandet. Förhoppningsvis Efter att ha granskat den här artikeln kommer du att känna mer utbildade, och tillfreds med processen och kommer lära dig att få mest fördelar tillgängliga för dig under ditt besök.

Du behöver:
Lista med Frågor för din gynekolog
. Sjukförsäkring (tillval).
Pre-schemalagda tid.
Öppet sinne och vilja till kommunicera.


1.
Först måste du boka en tentamen. Om detta blir ditt första gången, be vänner och familjemedlemmar för rekommendationer om gynekologer de är förtrogna med. Det kommer att vara mycket viktigt att du känner dig bekväm med vem du vill, så det kommer vara till din fördel att lyssna på feedback från andra som är mer erfarna. När du har gjort ett beslut, schema din examen.
2.
På dagen för din examen, se till att det kommer fram minst 15 minuter för tidigt. Chansen är att det blir några pappersarbete att fylla i om detta är ditt första besök. Se till att ta någon försäkring eller medicinsk kort med dig till ditt besök.
3.
När du sitter i ett väntrum av en sjuksköterska kommer hon ställa några allmänna hälsofrågor. Hon kommer sannolikt notera din vikt, längd och livstecken tillsammans med blodtrycket. Du kommer då att informeras om att gynekologen kommer i att svara på alla frågor du kan ha, och ta lite mer information från dig. Du kommer inte att bli ombedd att byta till en klänning ännu.
4.
Nu din gynekolog har gått in till en tentamen. Det är mycket viktigt att mäta din komfort nivå. Ärlig kommunikation är mycket viktigt under ett bäckenben tentamen, så om du inte känner att du kommer att vara bekväm med att prata öppet om din kropp och sexuella historia eller göra framställningar är det okej att stoppa tentamen och åter schema med annan läkare. Gå inte vidare om du vet att du inte skulle vilja se denna läkare igen, detta kan orsaka en hel del ångest under cellprov förfarandet och kan avskräcka dig från planering framtida tentor cellprov.
5.
Förutsatt att du har bestämt dig du är bekväm med din gynekolog, kommer du nu ställt en rad frågor om din sexuella historia och några som rör din dagliga hälsa och kropp. Var inte generad för att svara uppriktigt. Din läkare är inte där för att döma dig. Han /hon behöver denna information för att fastställa och bedöma dina risker för sjukdomar eller infektion, liksom nuvarande vanor som kan vara skadlig för din användning av preventivmedel eller andra preventivmedel processer. Det är en bra idé att begära vid denna tid att få en full STD skärm under ditt besök. Om du uppfyller de ålderskrav, kommer din läkare också informera dig om vaccinationer som finns tillgänglig just nu för att skydda mot cancer och eller sjukdom. Du kan få dina vaccinationer och STD screening alla i samma besök. Detta är också ett bra tillfälle att ta upp preventivmedel om du funderar på det. Din läkare kan svara på alla frågor du har och ge dig informativt broschyrer om produkten. Oavsett din läkare tycker i en produkt, råder jag att du aldrig fatta ett beslut om preventivmedel på plats. Om du har några betänkligheter eller det finns några kända medicinska tillstånd som du tror kan göra ett cellprov svårt, var inte generad eller tveka att diskutera detta med din läkare nu. Han /hon bör göra dina behov känna validerade och förstod, och som kommer att hjälpa att minska några av de ångest också.
6.
Din gynekolog nu kommer att lämna rummet och ber dig byta in trasan klänning tillhandahålls. Ta bort alla underkläder, inklusive din bysthållare. Om du väljer att ta emot några vaccinationer, kan de ges av din sköterska medan du väntar på läkaren att återvända.
7.
Din läkare är tillbaka och du är redo att påbörja tentamen. Det kan eller inte kan vara en sjuksköterska hjälpa henne just nu. Bli inte orolig om det finns en i rummet, kan du be att de tas bort om du känner dig alltför obekväm. Enligt din klinik policy din förfrågan kan eller inte kan uppfyllas. Du får hjälp på plats och dina ben kommer att förbli i stigbyglarna. Din läkare bör förklara varje steg som han /hon går längs. Först ett spekulum kommer att införas i den vaginala kanalen. Detta kommer att bli en mycket kort process. Hon kommer att använda en liten borste för att samla in prover från livmoderhalsen. Det kan kännas obehagligt men återigen, detta är en mycket kort process. När det är gjort, kommer din läkare att ge en kort tentamen använda hans /hennes fingrar. De är kontroll av eventuella oegentligheter i slidan, och kommer att känna nedre delen av magen samtidigt att kontrollera resten av din reproduktiva systemet. Återigen, slappna av detta är mycket kortfattade.
8.
När vaginala provet har avslutats, din läkare kommer att göra ett prov i bröst och axill område. Detta också, inte kommer att ta mycket lång, och kan medföra lindriga besvär. När bröst är klar med din läkare kommer att informera dig när du kan förvänta resultaten av din cellprov och STD screening. Om din läkare märkt någon infektion under din examen kommer du att få ett recept med instruktioner för behandling. Din läkare kommer att lämna rummet, kan du nu klä och grattis till de första timers, du har gjort det genom din första bäcken tentan! Du kan må bra att veta att du har gjort ett bra beslut för att skydda dina vaginala och reproduktiv hälsa!

Tips och varningar


 • stänkblödning kan förekomma under några dagar efter din examen. Detta är normalt och inte en orsak till oro.
 • kommer de flesta cellprov resultat levereras i 14 dagar. De flesta STD screening resultat kan ta 24 timmar -. 7 dagar
 • Prova andas in /andas ut andningsövningar om det behövs under cellprov
 • Ta med dig en lista med frågor som du eller din partner kan få för din läkare om sexuell hälsa, din kropp, och preventivmedel.
 • lugn och fokuserad. Inte förvärra ångest genom att hysa negativa tankar om din kropp eller förfarandet.


 • Previous:nothing Next:hur du anger en klinisk prövning på rätt sätt

  Relaterade artiklar


 • hur du anger en klinisk prövning på rätt sätt
 • hur läka ischias
 • hur man kan sluta röka med plåster
 • Fakta om friska lungor
 • var man kan köpa preggie poppar
 • Hur midol arbete?
 • Graviditet & Brun utan sol
 • Graviditet & STREP b
 • sova tips för graviditet
 • över disk graviditetsillamående botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com