hur man kan förstå om du ska ge ditt barn med diarré en barnunge diet

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-23
Diarré är inte en trevlig symptom för alla barn att uppleva. Om diarré blir för täta och ymniga, kan det leda till allvarliga uttorkning vilket kan vara en medicinsk nödsituation. Om ditt barn är med diarré kan du bli förvirrad om vad man ska mata honom eller henne. I det förflutna, har de flesta läkarna rekommenderade en speciell måltid plan kallas BRAT diet, men nyligen denna diet har fallit i onåd lämnar föräldrarna mer förvirrad än någonsin. Vad ska du mata ett barn med diarré
1.
En BRAT diet är en diet används flitigt i det förflutna för att behandla mag-tarmproblem såsom diarré. Fördelarna med en BRAT diet är att det är fattigt på fibrer så det är sannolikt inte att göra diarré värre och är mindre benägna att orsaka magbesvär. BRAT är ett kortkommando som står för fyra livsmedel-bananer, ris, äppelmos, och rostat bröd. Vissa källor två ytterligare livsmedel i listan, te och yoghurt för att bilda mnemonic bratty.
2.
Även om de ger ett barn med diarré dessa livsmedel kan vara till hjälp på grund av sin lätt smältbarhet och lågt fiberinnehåll, de flesta experter tror att denna kost är alltför restriktiv att använda för mer än korta tidsperioder. En BRAT diet är låg i protein och andra näringsämnen som ett litet barn behöver. Dessutom har studier visat att begränsa fast föda till barn under en dust med diarré faktiskt kan förlänga den snarare än att behandla det.
3.
Det kan vara bra att börja ditt barn av med en BRAT diet för första tjugofyra timmar tills diarrén börjar avta. På denna punkt kan du börja ge ditt barn vanlig mat som är högre i protein som ägg och små mängder kött. Om dessa livsmedel gör diarré värre, BRAT livsmedel kan åter göras förrän diarré saktar ner igen och ditt barn kan tolerera högre protein livsmedel. Nyckeln är att främja barns kost så snabbt som möjligt att mer omfattande livsmedel.
4.
Undvik att ge ett barn med produkter diarré mejeriprodukter som kan vara svårt att smälta pga den höga laktos innehåll. Livsmedel som innehåller mycket socker eller fibrer bör också undvikas tills diarré försvunnit. Bland livsmedel utan att lägga till såser eller kryddor till exempel en vanlig bakad potatis brukar tolereras väl liksom de livsmedel som utgör en BRAT kost.
5.
Ge ett barn med diarré tillräckligt med vätska är av yttersta vikt. Vanligt vatten är kanske inte tillräckligt eftersom elektrolyter som natrium och kalium är förlorade med lös, vattnig avföring. Prova med att ge frukt utspädda med vatten eller Gatorade istället. Buljong baserade soppor, helst klart, är också ett bra val. Det finns även vätskeersättning lösningar finns såsom Pedialyte som kan fylla förlorade natrium och kalium.
6.
Det är viktigt att hålla reda på hur mycket vätska du ger ditt barn samt hur ofta diarré sker i fall ditt barns läkare måste kontaktas.
7.
för diarré som varar mer än en dag eller två eller inte svarar på ovanstående åtgärder, Det är viktigt att ditt barn ses av en barnläkare. Barn kan bli farligt uttorkad väldigt snabbt. Ditt barn bör också ses av en barnläkare om han eller hon har hög feber, upprepade kräkningar eller buksmärtor. Känna till tecken på uttorkning och söka hjälp för ditt barn om de inträffar.


Previous:nothing Next:hur man ordentligt hand om det nya tatuering

Relaterade artiklar


 • teen alkoholism behandling
 • hur man underhåller motion under graviditeten
 • Hur sluta röka med patch
 • rättsmedel för klimakteriet nattliga svettningar
 • glaukom hos barn
 • om Provera medicin för klimakteriet
 • hur man kan sluta röka cravings
 • biverkningar av progesteron kräm
 • hur man kan hantera döden av en förälder (på din födelsedag)
 • tips för att leva ett bättre liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com