hydrokinon biverkningar under graviditet

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-06-27
Hydrokinon är en aromatisk organisk förening och är en typ av fenol. Fenol, även känd som karbolsyra, ursprungligen användes i kirurgi som en antiseptisk behandling för huden under operationer. Det är också ett grundläggande element i aspirin och ogräsmedel. En av de egenskaper av fenol och hydrokinon är deras tendens att bleka huden. Detta ledde till utvecklingen av hydrokinon för användning i lätta fräknar och andra missfärgningar huden

Allmänt Använder

På grund av dess egenskaper som förknippas med ljusare i huden, hydrokinon i en aktuell ansökan har använts för åldersfläckar och andra missfärgningar huden. Vissa av dessa hudåkommor orsakas av graviditet eller av användningen av vissa droger hormonbehandling, t. ex. p-piller. Villkoret för missfärgning av huden under graviditeten, som kallas melasma, generellt påverkar ansikts-områden, inklusive kinder, läppar, näsa och panna.

Biverkningar

Allmänt irritation (dermatit) kan vara en biverkning av använda hydrokinon. Detta skulle inkludera klåda, sveda eller rodnad i huden. Långvarig användning av hydrokinon kan orsaka kraftig irritation, skorpbildning på huden och eventuellt ödem (svullnad) av behandlade områden. I vissa fall kan hydrokinon orsaka en blå-svart missfärgning av huden, även om detta verkar vara begränsad till kvinnor som har en mörkare hud pigmentering.

Eventuella biverkningar

Food and Drug Administration har placerat klassen av krämer som innehåller fenol, t. ex. hydrokinon, i en C-kategorin för gravida kvinnor. Denna kategori på grundval av resultaten på djur på effekterna av något ämne på fosterutvecklingen. Vissa av de rapporterade påverkar av hydrokinon på djur visade en ökning av dödfödda och lägre födelsevikt, liksom missbildningar hos ofödda foster.

Övriga risker

Där har några rapporter om farorna med att använda hydrokinon av mödrar som ammar. För närvarande finns det inga säkra slutsatser att föreslå potentiell fara för barn som amma medan mamman använder hydrokinon i en lokal applicering. Det är dock känt att huden kan ha en brist på tillräcklig absorption med några krämer och även om det inte finns några rapporterade risker för spädbarn från intag små mängder av hydrokinon genom amning, kan den kräva inrådan av en läkare innan användning.

Försiktighetsåtgärder

På grund av den kategori C av FDA för användning av topikala hydrokinon produkter kan det finnas ett visst behov av försiktighetsåtgärder för att använda av gravida kvinnor. Råd från läkare eller sjuksköterska kan rekommenderas. Det finns också alternativ till att använda hydrokinon i hanteringen missfärgning av huden, även för att vitamintillskott. Varje förändring av intaget eller användning av utvärtes produkter ska rapporteras till en medicinsk vårdgivare.

Previous:nothing Next:vad är svart tvål för?

Relaterade artiklar


 • klimakteriet viktminskning tips
 • naturliga botemedel för trött
 • hur du behålla din nuvarande vikt
 • övningar för att trimma bröst
 • HLR steg för spädbarn
 • när du ska ta ett tidigt graviditetstest
 • övningar för barn för att förbättra hoppförmåga
 • övningar för att minska magen och övre abs
 • vad är triamcinolon grädde?
 • hur att få låga kostnader recept
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com