koloskopi tips

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-08
En koloskopi förfarande innebär införandet av en flexibel slang med en fiberoptisk kamera genom patientens anus att undersöka tjocktarmen och tarm delar. Även på grund av sedering, känns patienten knappast någonting under förfarandet, förberedelser för dagen kommer sannolikt att göra patienten orolig. Med några tips om att patienten kunde följa noga, upplevelsen av genomgår koloskopi kan vara mycket mindre stressande

Medicinering Ändring

En vecka före koloskopi, rådfråga din läkare om droger och andra kosttillskott som vitaminer och mineraler som du tar. Du kanske borde stanna utanför vissa läkemedel och kosttillskott, till exempel med järn, eftersom dessa kan öka risken för blödning under processen.

Diet

För ett par dagar före koloskopi, undvika kött, äta mycket fiber för bättre avföring och avstå från att äta någon fast föda dagen före processen. Detta för att rensa tarmen helt innan provet och för att göra rengöring ut enklare. Så försök att sluta tänka på hunger och dricka så mycket vätska som du kan. Har allt från glittrande vatten för att rensa kyckling och grönsaksbuljong, saft och elektrolyt-berikade vattnet.

Konfigurera

Innan du börjar ta tjocktarmen-rengöringslösning, måste du göra det bekvämt för dig hemma, med omedelbar tillgång på toaletten, som rinnande avföring kan komma snabbt och ofta. Dessutom skulle det vara en bra idé att sätta på toaletten klara med tillräckligt toalettpapper eller mjuk disponibel våtservetter, några böcker eller någon annan underhållning. Du kan också alltid ha till hands vissa anus uppmjukning eller rengöring salva, som Balional, för att förhindra onödig irritation runt anus.

Kolon Rensningen

ta 2 till 4 recept laxermedel strax efter middagstid, dagen före undersökningen. Efter några timmar börjar ta kolon-clearing lösning, med minst 8 oz. vätska var 10 minuter för att klara avföring. Har så mycket som du behöver för det. Även kramper, diarré och flatulens är normala, kontakta din läkare om du börjar kräkas.

Procedure

Oroa dig inte för mycket på dagen för förfarandet. Försök att slappna av genom att meditera eller göra mild andningsövningar. Du kan vara svaghetskänsla och hungrig, men du måste vara extra tålamod med dig själv den dagen. Har någon köra dig till kliniken och tillbaka. Du kommer att få en mild lugnande medel som gör att du känner ingenting.

Post Koloskopi

Vila för en lång tid efter provet kommer lugnande effekt behöver tid att avklinga. Ät gott när du kommer runt, och koppla av. Du kanske har lite kramp och känner sig uppblåst för en dag eller två, men det kommer att försvinna. Ät lättsmält mat för ett par dagar och komma tillbaka till ditt vanliga liv.

Previous:nothing Next:hur du ökar din mjölkproduktion vid amning

Relaterade artiklar


 • prostata infektion behandlingar
 • Varför stannar menstruationscykeln under graviditeten?
 • airbrush tanning tips
 • seborroiskt eksem hos spädbarn
 • spädbarn Last och spinal stress
 • barnsäkerhet produkter för kök
 • om oregelbunden mens
 • när du ska ta ett tidigt graviditetstest
 • Varför får någon munsår?
 • symtom vid 10 dagars dräktighet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com