laparoskopisk hysterektomi supracervical fördelar & nackdelar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-06-13
Laparoskopisk hysterektomi är ett relativt nytt sätt att utföra kirurgiska ingrepp, och ger minsta möjliga obehag och återhämtning för patienten. Supracervical hysterektomier är ofullständiga, eller delsumma, hysterektomier som lämnar livmoderhalsen intakt. Bestämma om en hysterektomi är rätt väg för en kvinna att ta kan vara svårt. Att vara medveten om för-och nackdelar med att ha laparoskopisk supracervical hysterektomi, eller Lash, kan hjälpa dig med detta viktiga beslut

Du behöver:
En ojämn väg.
En läkare.
Ricinolja.
En baby.

Kostnad

Ett stort plus sidan till en PISKA förfarande är kostnaden. Den totala sjukhusvistelse och återhämtning när du använder en laparoskop är mycket kortare än traditionella metoder. Detta minskar till följd medicinska räkningar, och många kvinnor har möjlighet att återgå till arbetet och normalt liv snabbare.

Cervix

En PISKA kommer att lämna livmoderhalsen på plats, men det kan orsaka problem i framtiden. En con på detta är efter ingreppet kan livmoderhalsen vara mer mottagliga för sjukdomar såsom cancer och livmoderhalscancer dysplasi, och en kvinna kan så småningom måste genomgå en ny operation för att ta bort den. En Pro är att genom att lämna livmoderhalsen intakt, den vaginala kanalen inte förkortas, kan påverka sexuell tillfredsställelse.

Invasivt

En laparoskopisk kirurgi är mindre invasiv än en traditionell öppen kirurgi. Denna teknik kommer att minimera blodförlust och minimera risken för infektion vid snittet platsen -. Viktig proffs till förmån för denna teknik

undviker risker

Att minimera riskerna under ett kirurgiskt ingrepp är alltid en stor "pro". Lämnar livmoderhalsen på plats under en hysterektomi minimerar risken för skador på din urinledarna, urinblåsan och tarmarna.

Ärr och Scar Tissue

Fler proffs: Eftersom PISKA kräver mindre snitt på ca 1 /2 tum, är det mindre ärrbildning på snittet webbplats (er) än en traditionell hysterektomi. Laparoskopisk kirurgi kan din läkare för att ta bort vävnad som kan vara sjuka eller smittade. Han kan ta bort ärrvävnad, livmodercancer vävnad och ibland även stora muskelknutor med större noggrannhet och mindre ärrbildning.

Reproduktion

En av de mest betraktas som biverkningar av någon typ av hysterektomi, inklusive Lash, är att med avlägsnande av livmodern, kommer du inte längre kunna få barn. Beroende på livsstil, ålder och hälsa, kan detta vara en välkommen förändring i en kvinnas liv, eller en förändring som är oacceptabelt.

Previous:nothing Next:tjocktarmscancer hos barn

Relaterade artiklar


 • varför våra kroppar behöver vatten?
 • Graviditet & magsmärtor
 • hur man ska hantera vikt efter klimakteriet
 • svullen sköldkörtel orsaker
 • amning kost - vad man inte ska äta
 • hur man kan förstå hälsoriskerna med vattenpipa rökning
 • definiera en skala berg balans
 • vad är ofloxacin för?
 • vad är botulism hos spädbarn?
 • symptom under den nionde månaden av graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com