naturligt sätt att inducera förlossningen

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-06-27
Efter nio långa månader av graviditeten kan man vara nästan desperat att föda och gå vidare till nästa fas. Din kropp är bara gå in på arbetsmarknaden när den är redo, men det finns några saker du kan göra för att hjälpa små sammandragningar blomma i en resa till förlossningsrummet. Men ha tålamod och veta att barnet kommer ut så småningom

Din kropp

Försök inte att framkalla arbetsmarknaden om du inte är på eller förbi förfallodagen. Beräknat förfallodagar är inte alltid exakta eftersom det finns många variabler att ta hänsyn till. Barnets lungor är det sista för att utveckla, så att inducera förlossningen och leverera ett för tidigt fött barn kan resultera i underutvecklade lungor och hälsoproblem. Efter nio månader kan du vara mentalt klar att vara gravid, men inte riskerar ditt barns hälsa för att påskynda processen. Om din kropp är inte redo att leverera, är inget du gör hemma kommer att bli framgångsrik.

Metoder

Den bästa tiden att försöka förmå labor är när man redan upplever sammandragningar. Förhoppningen är att du kommer att öka värkarna och tryck din kropp till fullt utvecklad arbetskraft. All verksamhet som stimulerar reproduktiva delar kan vara effektivt.

Walking har flera effekter. Det blir blodet flyter och hjälper cirkulera några hormoner som finns. Hormoner arbetet med återkopplingar så ju mer du kan cirkulera dem, desto mer kan du stimulera receptorer. Walking flyttas även höfter och lossar ligament, vilket gör att barnet att släppa lägre i buken. Detta kommer att sätta press på livmoderhalsen, förhoppningsvis stimulera frisättningen av mer hormoner.

Sex kan vara det sista du vill göra med en mage som är nio månader gravid, men lagen sätts på alla de reproduktiva organen och återigen sätter press på livmoderhalsen och nedre delen av buken. Den tjänar också till att höja pulsen och hjälpa cirkulera hormoner. Alla dessa faktorer kan bidra till att göra små sammandragningar förvandlas till fullt utvecklad arbetskraft.

Kryddstark mat tros ha en liknande effekt på att öka cirkulationen och värmer kroppen.

En annan populär metod är att stimulera bröstvårtorna. Detta kan vara lite obehagligt eftersom det vid denna punkt brösten är fulla av mjölk och kan vara mycket spänd. När barnet sjuksköterskor, det stimulerar frisättningen av oxytocin som i sin tur stimulerar mjölkutdrivning. Oxytocin är också en av de hormoner som ansvarar för att inducera förlossningen. Leker med bröstvårtor kan börja frisläppande av oxytocin som sparkar kroppen i full arbetskraft.

Previous:nothing Next:Hur snart kan du säga om du är gravid med ett blodprov?

Relaterade artiklar


 • fakta om huvudlöss
 • naturlig hemorrhoid behandling
 • orsakerna till muskel ömhet och natt benkramper
 • rättsmedicinska Intervjuteknik
 • Graviditet & magsmärtor
 • hudvård råd för pojkar
 • Hur du använder antikoagulantia
 • sova positioner för bättre matsmältning
 • exempel på goda bakterier eller svampar som gynnar människor
 • hur är kolesterol mäts?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com