prostaglandin behandling

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-06-17
Prostaglandin är ett hormonliknande ämne som finns i kroppens vävnader som kan hjälpa till att reglera blodtrycket och glatt muskulatur aktivitet. Det som regelbundet används i induktion av förlossning eller användning i riskfyllda graviditeter där barnet är för stort och försenade (eller på sikt, men fortfarande för stor för mammas höfter)

Du behöver:.
Förteckning över frågor din gynekolog.
Sjukförsäkring (tillval).
Pre-schemalagda tid.
Öppet sinne och vilja till kommunicera.

inducera förlossningen

Om du är förbi din förfallodagen, har en stor bebis eller har högt blodtryck, kan du induceras med prostaglandin gel. Gelen sätts in i livmoderhalsen efter vilket du måste förbli horisontell en timme för att hålla den från sipprar ut. Det finns två vanliga metoder för att införa prostaglandin i livmoderhalsen. Cervidil är en form av långsam-releasing prostaglandin placerade på spetsen av en sträng införas i anslutning till livmoderhalsen. Strängen möjliggör enkel borttagning om livmoderhalsen blir hyper stimuleras. Den andra metoden är genom Prepidil, som är ett stolpiller föras in i eller bredvid livmoderhalsen. Cervidil vanligtvis ges i doser på 10 mg men kan tas bort efter behov där Prepidil ges i betydligt mindre mängder av 0. 5 mg som administreras på nytt om det behövs för livmoderhalsen mognar.

At-Home Metod

Trots att det finns föreskrivna sätt att få prostaglandin i kroppen, finns ett annat sätt. Det finns en viss kontrovers om en gammal skrock som kan få en ivrig mamma-till-vara att gå in arbetskraft-sex. Detta kan inte vara alla myt eftersom sperma innehåller prostaglandin. Även om många hävdar att utlösning inte skulle innehålla tillräckligt prostaglandin för att börja arbete, kombinera den med en kvinnas ökning oxytocin kan vara tillräckligt. Oxytocin orsakar uteruskontraktioner och släpps i en kvinnas orgasm. Denna kombination kan vara nog att skicka dig till sjukhuset under förlossningen.

Biverkningar

Det kan finnas vissa biverkningar av användning av prostaglandin gel. Dessa är sällsynta men inkluderar en irritation i slidan efter gel har införts. Patienter kan bli illamående med kräkningar skjutningarna. Vissa patienter får diarré. Även noggrant, är det svårt att avgöra hur någon kropp kommer att reagera på något belopp av prostaglandin. Som en följd av vissa kvinnor upplever alltför sammandragningar eller kramper i nedre delen av magen inte är relaterade till sammandragningar. I stort sett alla musklerna i kroppen kan spänd upp och du kan också uppleva smärta i nedre ryggen.

Previous:nothing Next:rökning fakta & information

Relaterade artiklar


 • användning av syrgas i hemmet
 • övningar för piggare bröst
 • hem rättsmedel för diarré under graviditeten
 • hur man gör insidan av låren övningar med en boll
 • Hur påverkar menstruationscykeln vikt?
 • hur man använder dutasterid
 • Varför stannar menstruationscykeln under graviditeten?
 • botemedel för en förstorad prostatakörtel
 • sjösjuka behandling
 • Hur får jag vatten ur mina öron?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com