rättsmedicinska Intervjuteknik

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-07
Kriminaltekniska intervjua är en typ av utredande oftast används som Steg 1 av barnskyddande tjänster. Det är ett undersökningsuppdrag process för att fastställa om barnet har utsatts för övergrepp. Denna process visar att kan användas under lagföring. Intervjun utförs av en person särskilt utbildade i att arbeta med missbruk fall

typer av tekniker

Det finns. flera sätt att utföra kriminaltekniska intervjuer. Ingen enskild metod har fått stöd av yrkesverksamma inom detta område. Barnet kognitiva intervjun, stegvis och berättande utarbetande är några metoder visat sig vara effektiva i minnet minns. Intervjuteknik kan anpassas för flera åldersgrupper och olika kulturell bakgrund. Ledare av intervjun är skyldiga att ha särskild utbildning som erhållits genom kurser, workshops, konferenser eller yrkesmässiga erfarenheter.

Vanliga tekniker

Forensic intervjuer inkludera vissa gemensamma grundläggande element. Det första steget är att etablera en relation med barnet. Det är viktigt att barnet är bekväm innan förhör. Låt barnet beskriva en tidigare erfarenhet inte är relaterade till missbruk påståendet. Detta låter dig bestämma hur mycket detaljer barnet kan ge. Upprätta upfront hur viktigt det är att vara ärlig. Fråga allmänna öppna frågor om intervjuerna ändamål. Allmänna frågor brukar utsätta negativa känslor gentemot förövaren och erfarenhet. Låt barnet ge en berättelse av händelsen i ord och bild. Använd specifika frågor för att få ett klargörande av erfarenhet. Avsluta intervjun med en neutral ämne. Detta tillvägagångssätt slappnar barnet, och avslutar intervjun på ett positivt sätt.

Andra Intervju Scenarios

Forensic intervjuer är också sker såväl i situationer som saknar samband med missbruk anklagelser. Dessa tekniken kan tillämpas under det straffrättsliga förhör. Intervjuare använda sina färdigheter för att inhämta rättsligt giltig bekännelser från misstänkta. Certifierade bedrägeri examinatorer har också varit framgångsrika när utnyttja kriminaltekniska intervjuer att upptäcka förskingring. Samma teknik används i mänskliga resurser intervjua att bestämma potentiella kandidater för anställning.

Previous:nothing Next:hur man handlar dietmat

Relaterade artiklar


 • tips på att sänka högt blodtryck under graviditet
 • Varför är vatten viktigt under träning?
 • hur man rengör en divacup
 • spjälsäng stötfångare säkerhet
 • hur du tar bort könshår snabb
 • Hur berätta om du är allergisk mot kolhydrater
 • hur man använder bananskal efter enkla lösningar på hemmaplan
 • naturliga naturläkemedel för klimakteriet
 • behandlingar för pålar under graviditeten
 • biverkningar av smärta medicin
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com