sällskapsdjur allergier hos barn

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-06-29
Pet allergier hos barn orsakas av ett svar i immunförsvaret mot djur saliv, ilska och flingor hud, urin och /eller avföring. När barn kommer i kontakt med sällskapsdjur allergener, släpper sitt immunförsvar histamin och över 40 andra kemikalier för att slåss mot allergener, vilket resulterar i att bekanta symptom på rinnande näsa, nysningar och rinnande ögon. Spädbarn som lider av sällskapsdjur allergier är också mer benägna att utveckla astma

Symtom

När en bebis immunförsvar skapar histamin som svar på en PET-allergen, orsakar det inflammation och svullnad i näsan och luftvägarna passager. Kemikalier som skapas av kroppen som svar på PET allergener orsaka bekant allergiska symtom som rinnande ögon, rinnande näsa, nysningar och astma-relaterade symtom såsom hosta och pipande andning. Bebisar kan också utveckla ett utslag eller nässelutslag på huden. Symtom av sällskapsdjur allergier kan fortsätta i många dagar efter första exponeringen eller på obestämd tid vid kronisk exponering för husdjur allergener.

Diagnos

Avgöra om ditt barn är allergisk mot din familj sällskapsdjur kan bevisa utmanande, som att avlägsna djuret under en tid kan inte skapa korrekta resultat. Animal ilska och PET allergener kan sitta i hela huset i sex månader eller mer. Allergener är också lätt transporteras med kläder och hålla sig till möbeltyg.

Hem Behandlingar

Saline nasal sköljningar är effektiva vid behandling av mild sällskapsdjur allergiska reaktioner, men allvarliga reaktioner kan kräva receptbelagda allergi mediciner från din barnläkare. Pet allergiska symtom som kvarstår kan kräva att ditt barn ses av en allergolog för testning och behandling. Bebisar brukar inte få allergi skott, men om symptomen kvarstår när barnet blir äldre, får allergi skott krävas.

Professionella behandlingar

Ett besök på ett professionellt allergolog för hud tester kan vara det bästa alternativet för att avgöra om ditt barn lider av sällskapsdjur allergier. Hud tester kommer att utföras av prickning ytan av huden med en avbildning av en flytande form av allergen. Efter 20 minuter kommer allergolog leta efter små knölar som avslöjar en allergisk reaktion. Om ditt barn visar sig vara allergiska mot husdjur, kanske du måste hitta ditt husdjur ett nytt hem och arbeta med dina allergolog för att skapa en allergen-fria hem.

Förebyggande

Du kanske vill vänta tills ditt barn är ca 6 år gammal för att få ett husdjur. Äldre barn har mindre allvarliga allergiska reaktioner mot allergener. Du kan minimera ditt barns exponering för husdjur allergener genom att rengöra och damma ditt hus regelbundet, hålla husdjur av möbler och se till husdjur hålla sig borta från sovrummen. Mattor kan fälla allergener i upp till sex månader, så överväga att byta dem med vinyl, kakel eller trägolv. Ändra din luftfilter regelbundet. Ändra ditt barns kläder och tvätta händerna efter exponering för husdjur. Investera i en dammsugare med HEPA-filter (en mycket effektiv filter).

Missuppfattningar

Hundar och katter är inte de enda djur som utlöser allergiska symptom hos spädbarn. Gerbiler, hamstrar och andra gnagare kan orsaka problem också. Fåglar, särskilt de i papegojan och parakiter familj, kan utlösa allvarliga allergiska reaktioner kallas överkänslighet pneumonit, eller fågel-fancier s lunga, vilket kan ärr lungvävnad och med vara dödlig för spädbarn. Reptiler är inte så troligt att utlösa allergier, men de bär salmonellabakterier, som kan orsaka uttorkning, diarré och /eller livshotande reaktioner.

Previous:nothing Next:lättnad band för graviditetsillamående

Relaterade artiklar


 • hur man kan sluta röka
 • växtbaserade behandling för klimakteriet
 • graviditet hemorrhoid behandling
 • effekter av gestagen
 • Hur fungerar ett antihistamin arbete?
 • vad är snor?
 • humörsvängningar med klimakteriet
 • vilka läkemedel upptäcks av ett urinanalys?
 • hur man får matkuponger snabbt (nu snap)
 • postpartum viktminskning tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com