sinutab biverkningar

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-06-10
Den avsvällande och smärtstillande kombination som finns i Sinutab arbetar för att begränsa dina blodkärl, i slutändan, rensar bihålorna. När din sinus tryck är lättad, huvudvärk som är associerad med sjukdomen brukar avta. Även om användningen av läkemedel såsom Sinutab ofta stavar lättnad, det finns allvarliga biverkningar som kan uppstå när läkemedel tas under en längre tid eller över

Vad är Sinutab?

Sinutab är ett OTC-medicinering som innehåller de verksamma beståndsdelarna paracetamol och fenylefrin. Enligt Sinutab. com är medicinering tillgänglig i kapselform samt för bestruket caplets. Rekommenderad användning för Sinutab innefatta tillfällig lindring av allergier och behandling av symptom i samband med förkylning som nästäppa, smärta och feber.

Lever

Om du tar Sinutab är det viktigt att notera att den paracetamol som finns i läkemedlet kan orsaka leverskador. Högst 12 caplets inom en 24 timmars tid eller tar Sinutab i kombination med andra läkemedel som innehåller paracetamol kan orsaka leverskador. Alkoholbruk är också motverkas samtidigt Sinutab. US Food and Drug Administration rapporterar att ta paracetamol som rekommenderas anses säkert. Men tar för mycket kan orsaka lever avvikelser eller leversvikt.

Nervositet

Sinutab kan få dig att uppleva känslor av nervositet och oregelbundna hjärtslag. Du kan också känna över upphetsad, och har svårt att somna. Drugs. com attribut dessa reaktioner med den aktiva substansen fenylefrin i Sinutab medicinering. Känslor av ångest och andnöd kan också leda till efter att ha tagit Sinutab samt extrema förändringar i beteendet.

Besvär med magen

RxList rapporterar att paracetamol och fenylefrin kombinationen som finns i Sinutab kan störa din mage, vilket gör du känner dig lite illamående. I de flesta fall är villkoret vanligen milda. Som ett resultat av illamående, kräkningar kan förekomma. Buksmärta är också en bieffekt, liksom en gulfärgning som kan påverka ögonen och huden.

Sällsynta biverkningar

Enligt Iowa kliniken, kan användningen av Sinutab åberopa sällsynta biverkningar som borde delas med din läkare. Tjärliknande avföring, blodig avföring eller förekomst av blod i urinen är alla biverkningar av Sinutab som kräver ett samtal till din läkare kontor. Dessutom bör svaghet, extrem trötthet, blåmärken, nässelfeber och muskelvärk som är förknippade med användning av Sinutab också tas upp.

Previous:nothing Next:levern som en detox orgel

Relaterade artiklar


 • postpartum vård för mödrar
 • tips för blivande mammor
 • hur tiden arbetsmarknaden sammandragningar
 • viktminskning tips för barn
 • hur man kan sluta röka
 • återkommande feber hos barn
 • näring utbildning för barn
 • hudvård för klimakteriet
 • hur man gör hostmedicin med citronsaft
 • rättsmedel som minskar blodtryck under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com