skälen för magen fett

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-06-11
När du går upp i vikt i magen, är du öka dina risker att utveckla diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar, enligt Mayo Clinic). Att vara överviktig, i allmänhet, inte frisk, men bär för mycket vikt i din mellersta delen är ganska skadligt för hälsan

Du behöver:. .
Stetoskop
Blodtryck (BP) manschetten.

män och kvinnor

När kvinnor går igenom klimakteriet, och då ingå klimakteriet kan de finna att de har ackumulerat fett runt magen. Mayo Clinic förklarar att våra ämnesomsättningen minskar när vi åldras, och våra fettprocent ökar hos både män och kvinnor, även kvinnor i övergångsåldern upplever en större ökning av sitt kroppsfett än män. För före klimakteriet en kvinna kan ha gjort sin vikt väl, efter klimakteriet vikten skift och lämnar armar, höft och ben och stannar i magen. Också män, har en verklig kamp med magen fett. Titta runt på medelålders-och post-medelålders män. De kan vara tunn men har en fet mage.

Hormoner

Hormonella förändringar påverkar hur kroppen lagrar fett och bryter ner det, och det leder till att pounds förpackas i din mage. Vissa kvinnor upplever att de har blivit tjockare i midjan området men har inte gått upp i vikt. Detta är en indikation på att bukfettet ökar, även om det inte är dyka upp på din skalor, eftersom du förlorar fett någon annanstans, t. ex. i dina armar och höfter.

Visceralt fett

Den farligaste delen om mage fettet är det som du inte kan se. Detta är visceralt fett som ligger djupt inne i kroppen och omsluter din bukens organ. Vad du kan se är underhudsfettet som ligger mellan bukväggen och huden. Det är inte så skadligt för hälsan som visceralt fett.

Enligt Penny Kris-Etherton, Ph. D. , RD, och forskare vid Penn State, är visceralt fett mer aktiv metaboliskt och är faktiskt lättare att förlora än underhudsfett.

ölmage

Enligt Dr Michael Jensen från Mayo-kliniken, finns det någon sanning i det uttrycket "ölmage. "Att dricka för mycket alkohol kan öka magen fett. Dock får vinet att vara undantag.

Mäta dig

Använda ett måttband, lägg den runt midsection, precis vid naveln, och mäta midjan. Don inte suga i magen. Om du inte är överviktig men din midjemått på 35 inches eller mer, det visar att du har en koncentration av bukfett, och det är inte bra för dig. Mayo Clinic konstaterar att forskning har funnit att ett midjemått på mer än 33 inches, oavsett din vikt, ökar hälsoriskerna.

genetik

Genetik kan spela en roll i varför vissa individer har mer magen fett än andra. Om du har ett äpple-formad kropp, din vilja är att lagra mer fett i magen, medan en päronformad person lagrar fett i nedre delarna av hennes kropp.

Stress

Om du är stressad är du producerar kortisol, som är ett hormon. Kortisol gör din lever producerar överskott av socker, vilket gör att du känner dig hungrig, och du äter. Så, i huvudsak, stress kan göra dig fetare och magen större. Om du har matsmältningsproblem och gasig, kommer att göra din mage ser ut och känns stort. Om du är en sena äter, detta ökar dina chanser att lägga på fett i magen.

Previous:nothing Next:ekologisk kost för barn

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en svampinfektion hos män
 • hälsosamma mellanmål för skoleleverna
 • in vitro fertilisering förfaranden
 • över disk graviditetsillamående botemedel
 • vad är en urinvägsinfektion?
 • tips för att hjälpa vakna på morgonen
 • steg av apoptos
 • hur sval utanför denna sommar
 • HIV information för barn
 • effektiva magövningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com