symtom på ett bråck i en bebis

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-06-11
Bråck är en vanligt tillstånd hos spädbarn. De inträffar när en del av en vävnad eller ett organ sticker in i ett rum där den inte hör hemma. I de allra flesta spädbarn fall har en del av tarmen drivit igenom en svaghet i magmusklerna. Det mest uppenbara tecknet på ett bråck är ett engångsbelopp eller utbuktning under huden. Navelsträngen bråck uppstår runt naveln, medan ljumskbråck är i ljumskarna. Många ärenden kan övervakas och få läka på egen hand. Det är dock en relativt enkel operation ibland behövs.

Riskfaktorer

Vissa grupper är mer benägna än andra att utveckla bråck. En av de största riskfaktorerna är ett för tidigt fött barn, eftersom magmusklerna inte är lika utvecklat som hos fullgångna barn. Prematuritet ökar också chanserna för mer ovanliga typer av bråck i öppningar som inte har stängt innan födseln. Övriga riskfaktorer är med i släkten barn med bråck, som African American, höftledsdysplasi, icke nedstigen testikel, cystisk fibros och vissa genital och urin utvecklingsmässiga abnormiteter.

reducerbara Bråck Symtom

En reduceras bråck är ett där bula inte har fastnat i muskeln väggen. En läkare kan tryck försiktigt tillbaka genom öppningen. Reducerbara bråck är ibland bara när barnet gråter, hosta, stående eller sila-insatser där bukmusklerna sträcks. När de förekommer i naveln regionen, läka de oftast på egen hand inom ett år eller två. Behandling är inte nödvändig om inte det finns komplikationer. Men bråck i ljumske kräver alltid kirurgi, även om de är reducerbara.

fängslade Bråck Symtom

En inspärrade bråck är mer allvarligt. Det är när vävnad har fastnat i öppningen. Det kan finnas någon ytterligare tecken i början, men en tarm blockering kan förekomma. Symptom som förstoppning, kräkningar och irritabilitet ange ett fängelse bråck. En baby kan reagera på smärta när området är rörd. Buken kan svullna på grund av en blockering, och området runt bula kan bli missfärgad. Ring din barnläkare direkt eller gå till en akutmottagning om du misstänker att en fängslad bråck.

Strangulated Bråck Symtom

I en strangulated bråck, har blodtillförseln till det fångade vävnaden varit avskuren. Detta orsakar ökat och så småningom konstant svår smärta. Andra möjliga symtom är feber, rodnad och inflammation runt klump, kräkningar och förstoppning. En bebis som har en synlig utbuktning tillsammans med några av dessa symtom bör tas till ett sjukhus. Strangulated bråck är medicinska akutfall som kräver omedelbar operation.

Diagnos

Barnläkare kan vanligen diagnostisera förekomst av bråck som letar efter dem. Snabb, visuell undersökning av spädbarn "hela kroppar är typiskt på bra baby besök. Dock bör föräldrar kontakta barnläkare om de upptäcker symptom mellan möten. Ultraljud och röntgen används ibland för att få en bättre titt på bråck och bidra till att avgöra en handlingsplan. Kirurgi kan utföras vid vilken ålder som helst om det anses nödvändigt.

Previous:nothing Next:skälen för magen fett

Relaterade artiklar


 • orsakerna till svår mensvärk
 • hur du kan maximera solskydd
 • FSH-nivåer och klimakteriet
 • hur man hanterar muskelvärk från statiner
 • typer av ortopediska arm hängslen
 • hur man gör benlyft utan att skada ryggen
 • vad som väntar efter visdom tänder tagits bort
 • hur man hanterar en bebis som vägrar att amma
 • biverkningar av methylpred
 • hur sval hemma på sommaren utan luftkonditionering
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com