FSH-nivåer under klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-07-05
När en kvinna i hennes reproduktiva år, follikelstimulerande hormoner (FSH) som produceras av hypofysen, som föranleder tillväxt av folliklarna, enligt Menopause. org. FSH stöder också celler som har jobb att växa och ge näring åt ägget. Produktionen av östrogen i äggstockarna också stimuleras av FSH. När östrogen produktion tar en störtdykning efter klimakteriet, kommer FSH stiga

follikelstimulerande hormoner

Enligt Menopause. org, en kvinnas follikelstimulerande hormoner (FSH) och luteiniserande hormoner (LH) öka som en kvinna går in henne sent 40-talet. Vid tiden en kvinna har nått hennes tidiga 50-talet, bör dessa hormonnivåer ha nått en platå. Intressant är rökning associerad med ökad FHS nivåer. Det var också lärt sig i en studie utförd av den nordamerikanska Menopause Society, 1999, att kvinnor som bara har en äggstock kan ha högre FSH-nivåer än en kvinna som har två äggstockar,

ägglossning och FSH

FSH är ansvarar för ägglossning. I en icke-menopausala kvinnor, kommer FSH nivåerna ökar varje månad eftersom kvinnans kropp förbereder sig för en menstruationscykel. När ett ägg frigörs, östrogen nivåer huvudet uppåt som FSH sjunker, enligt. Om du inte längre ägglossning regelbundet, eftersom du är peri-menopausala kommer FSH-nivåer vistelse hög.

Hem Tester

FSH hem tester finns tillgängliga. Kvinnan kan testa själv, antingen via hennes saliv eller urin. Om du använder urinprov, ungefär som ett graviditetstest, kan du läsa resultaten själv. Om du gör salivtest kommer en labb måste bestämma resultaten. Om du gör testet och tycker att din FSH-nivå är mellan 5 och 25 mIU /ml, är du antagligen inte peri-menopausala. Men om din är högre än 25, finns du i peri-menopausala territorium. En läsning av 50 betyder att du är fullt klimakteriebesvär, konstaterar Epigee. org. Detta test får du veta att dina äggstockar börjar att misslyckas, vilket är en indikation på förestående klimakteriet.

Bestämningarna

Menopauseatoz. com rekommenderar att om du är kvinna i en viss ålder (t. ex. 45) och är med sporadiska menstruationer, ta inte för givet att du är i peri-klimakteriet. Andra villkor kan orsaka symptom som peri-klimakteriet producerar, t. ex. missade menstruationer, blodvallningar, etc. Om du gör FSH test, och dina hormoner är höga, så vet du att dina symptom är orsakade av peri-klimakteriet och kan utesluta andra orsaker till den missade perioder. Om dina klimakteriebesvär är inte ett resultat av höga FSH-nivåer, vilket indikerar närmar klimakteriet, måste du ta reda på vad som händer.

Varierar starkt

FSH-nivåer fluktuerar. Om du ska testa dig själv, och fortfarande har menstruationer, gör testet den tredje dagen av din menstruation, enligt Menopauseatoz. com. Om du inte längre har mens du kan göra provet när som helst.

Fördelar

Detta test är särskilt fördelaktigt för unga kvinnor som inte menstruerar regelbundet. Testet kan avgöra om hennes FSH-nivåer är för höga för en ung kvinna. Om de är, hon behöver för att få adekvat behandling så att hon kan ha en lyckad graviditet.

Previous:nothing Next:premenopause tecken och symptom

Relaterade artiklar


 • hur man ansöker gentamicinsulfat ögondroppar
 • Definitionen av Ted strumpbyxor
 • Hur får man en tricare tid att ses av en läkare snabbt
 • huvudsakliga funktion utsöndringsorganen systemet
 • processen med angiogenes
 • hur man kan stoppa näsblod
 • hur man kan sluta röka under graviditeten
 • göra Kegel övningar förstora skinkorna?
 • hur man kan sluta röka
 • Vad gör en nabothian cysta ut?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com